ARLINGTON, Teksas(AP) – Tony Romo ve Dallas Cowboys Oakland Raiders karşısında hiç zorlanmayarak bu sezon aldıkları en fazla yardı derlediler ve savunma yine sağlam bir performans sergiledi.

Artık NFC Doğu lideri için asıl zor olan bunu devam ettirmek.

Dallas Perşembe günü Oakland’ı 24-7 yenerek yedi maçta altıncı galibiyetini aldı ve sezonun son ayına girerken divizyonun başında bulunmayı garantiledi. Son on küsür yıldır Aralık ayı Cowboys için felaketlerle dolu olduğundan sadece dün akşamki performansın bu sezon işlerin farklı olacağının göstergesi olduğunu umabilirler.

“Bence göstermemiz gereken çok şey var – ama sadece bu sezon için” diyen Romo “Başka herhangi bir sezonun etkisinin olduğunu düşünmüyorum. Bizim için tamamen bulunduğumuz an ve önümüzdeki maç önemli. Buradan devam edeceğiz.” diye sözlerine devam etti.

Dört gün önce sırtını sakatlamasına rağmen Romo 309 yards pas attı. Romo’nun en sevdiği iki hedef Miles Austin ve Jason Witten 100 yardı aşkın performanslar gösterirken en pahalı receiver’ı Roy Williams ise bir touchdown yaptı.

Dallas (8-3) ayrıca dengeli bir oyun sergileyerek running back’leri Felix Jones, Tashard Choice ve Marion Barber 60’şar yard’dan fazla koştu.

Savunma ise Oakland (3-8) takımının ilk yarıda orta sahayı geçmesini engelledi ve Pazar günü division lideri Bengals’ı yenerek yaratmış olabileceği olumlu havayı dağıttı. Raiders ikinci yarıda draft’teki ilk seçeneği Darrius Heyward-Bey’in ilk kariyer touchdown tutuşuyla 17-7 yapmasına rağmen bir daha tehdit olamadı.

Cornerback Nnamdi Asomugha “Bizim için iki maç kazanma Everest dağına tırmanmak gibi oldu. Herhangi bir momentum yaratamadık.” dedi.

Son iki maçında berbat oynayan Cowboys hücumu ise büyük oyunlarla dolu 494 yard derleyerek oldukça telafi etti. Oyunlarının beşi en az 40 yard, sekizi de en az 25 yard elde eden Cowboys Ekim 2006’da New Orleans’den beri bunu başaran ilk takım oldu.