NCAA’da regular sezonun son iki haftasına girilirken tahminlerde bir değişiklik yok. Son iki haftadır en tepedeki 7 takımın da sıralaması değişmedi. Florida hala zirvede, ardından Alabama geliyor ve onları Texaslılar (Texas ve TCU) takip ediyor. Daha önceden de belirttiğim gibi şampiyonluk karşılaşması büyük bir sürpriz olmaz ise bu dört takımdan ikisi arasında oynanacak gibi duruyor. Gerçi içlerinde bu ihtimal en düşük olan TCU olsa da yinede TCU’nun BCS Buster olma yani bir prestijli bir bowla çıkma ve de bunu kazanma şansları oldukça yüksek. Bu sezon başından söylediğim gibi benim gönlüm bir Florida Texas şampiyonluk maçında, umarım bu gerçekleşir ve hatta kupanın Florida’yı da terk edişine tanıklık ederiz. Böylece hiç değilse kendi adıma, boşa heba edilmiş bir Notre Dame sezonun ardından, özellikle de üst üste kaybedilmiş 3 maçın ardından, belki bir teselli bulabilirim.

Gelelim bu hafta alınan önemli sonuçlara. Az önce de belirttiğim gibi ilk 7 bu hafta da kazandı ve daha da dikkat çekeni hep değindiğim kaybetmetmeyen altı takım bu haftayı da kayıpsız geçtiler. Florida FIU karşısında 62-3 gibi rekabet dışı bir sonuç alırken, Alabama da Chattanooga’ ya 45-0 tarifesini uygularken adeta Florida’ya misilleme yapar bir sonuç aldı. Texas Kansas’ı 51-20, TCU Wyoming’i 45-10, Boise State Utan State’i 52-21 yenerken Cincinnati haftayı bye geçti. Bu takımların artık iyice havaya girdiklerini ve kendilerine ne kadar güvenerek oynadıklarını daha önce de belirtmiştim. Çünkü onlar için ortada kazanılacak çok şey var. Kazandıkları bir şampiyonluk kupası veya bir bowl karşılaşması olmayacak. Önce orada, tribünlerde kendilerini destekleyen, taraftarlarını, aielelerini mutlu edecekler, sonra kendilerini evlerinde televizyon başından destekleyen kendilerini o okullarla bir şekilde bağlantılandırmış ve özdeşleştirmiş yüzbinleri sevindirecekler. Evlerine, okullarına kahraman olarak dönecekler. Çünkü mesele sadece bir spor müsabakası sonucunda başarılı olmaktan çok öte.

Mesele futbol! Modern çağın modern savaşı. Ve kazananlar bir savaşın galipleri olacaklar, okullarını onurlandıracaklar ve tarih sayfalarındaki yerlerini alacaklar. İşte benim kolej futbolunu bu kadar sevmemdeki nedenlerden birisi de bu. Takımlar gerçek anlamda takım oluyorlar, bir takımda başlayan orada bitiriyor, kardeşlik, sadakat, fedakarlık hepsini birden öneriyor kolej takımları oyuncularına. Bu açıdan bakınca güzel bir yeni yıl haftası geçireceğimiz kesin!

Bu hafta ayrıca Oklahoma Colorado’yu kendi evinde 31-28, Ohio State Michigan’ı hemde deplasmanda 21-10, Iowa Minnesota’yı 12-0, Penn State Michigan State’i 42-14, Oregon Arizona’yı 2. uzatma sonunda 44-41 ve Connecticut da Notre Dame’ı deplasmanda ve yine ikinci uzatma sonrası 33-30 yenerek haftanın önemli kazananları oldular. Haftanın süpriizine ise LSU Tigers takımını 25-23 yenen University of Missisisppi (Ole Miss) Rebels imza attı.

Bu sonuçların ardından 22 Kasım tarihli BCS standings (#6) sıralaması şöyle oluştu:  1. Florida 2. Alabama 3. Texas 4. TCU 5. Cincinnati 6. Boise State 7. Georgia Tech. 8. Oregon 9. Pittsburgh 10. Ohio State 11. Iowa 12. Oklahoma State 13. Penn State  14. Virginia Tech.  15. LSU 16. Oregon State 17. MiamiFlorida 18. Clemson 19. Brigham Young 20. USC 21. Utah 22. California 23. Houston 24. North Carolina 25. Mississippi (Ole Miss).

Dediğim artık son iki haftaya girdik. Önce regular season bitecek bir hafta ara verilecek ve 19 Aralık 2009 – 7 Ocak 2010 arasında şampiyonluk ve bowl karşılaşmaları oynanacak, ardından da 23 Ocak’ta Doğu – Batı, 30 Ocak’ta Kuzey Güney ve 6 Şubat’ta da NCAA All-Star karması Texas All-Star  karması müsabakaları oynanacak. Ancak futbol karnavalını yaşamak için o kadar da beklememize gerek yok! Zira normal sezonun son maçında yani 5 Aralık 2009 Cumartesi günü yerel saatle öğleden sonra 4’te BCS Rankings’in 1 numarası Florida 2 numara olan Alabama karşısına çıkarak adeta bir erken final yaşatacaklar futbol severlere. İzleyebilecek olanların 5 Aralık tarihini takvimlerinde şimdiden işaretlemelerini önerir ve herkese bol futbollu günler dilerim.