Denver Broncos (6-2) @ Washington Redskins (2-6)

Denver BroncosHaftanın en güçlü seçimi benim açımdan. Bronsos 6-0’lık başlangıcın ardından son iki hafta güçlü rakiplere karşı yenilmekten kurtulamadı. Bu hafta belki de ligin en zayıf takımlarından birine karşı galibiyet alarak rahatlamak istiyorlar.

Redskins’de C.Portis bu maçta büyük ihtimal forma giyemeyecek. C.Cooley zaten yok. QB pozisyonunda kimin başlayacağı belli değil, zaten al birini vur ötekine. Redskins bir şekilde savunması ile maçlarda kalmaya çalışıyor fakat tam kadroyken bile skor üretmekte sıkıntı çeken hücum bu kadar eksikken nasıl bir performans (!) sergileyecek merak ediyorum. Redskins adına söylenecek fazla söz yok.

Broncos’un son iki yenilgisi tamamen konservatif oyun şekli sebebiyle oluştu. Ravens, Steelers gibi takımları yenmek istiyorsanız arada büyük oyun tercihlerini başarı ile uygulamanız gerekir. Broncos’un sorunu bırakın başarıyı büyük oyun tercihinde bile bulunmuyorlar. En etkili oyuncunuzu dip paslarda kullanmak yerine devamlı screen flat pasları tercih eden Broncos dolayısıyla güçlü savunmalara karşı skor üretmekte zorlandı. Bu haftada Broncos’un karşısında iyi bir savunma takımı olacak. Son iki haftaya nazaran çok zayıf bir hücum takımına karşı mücadele edecekleri için top kontrolü daha çok Broncos’un elinde olacaktır. Açıkçası Broncos’un garantici oyun şeklinin değişeceğini pek düşünmesemde açılan handikapı rahat aşacaktır.

Broncos mağlubiyet serisine zayıf rakibi karşısında son verecektir. (DEN -3,5)

Jacksonville Jaguars (4-4) @ N.Y. Jets (4-4)

3Geçen hafta kasamın içine eden Jaguars’ın geri ödeme zamanı geldi. Tabi onlara karşı çıkarak bu tahsilatı yapmayı planlıyorum.

Jets bu maça bir hafta dinlenerek çıkıyor. Açıkçası bu araya oldukça ihtiyaçları vardı. Son 4 maçın 3’ünü kaybetmiş bir takım için kurtarıcı olur bye haftaları. Bu hafta kendi evlerinde güney temsilcisini yenerek tekrar çıkış trendine başlamak isteyecek Jets. Bunun için ise şartlar oldukça uygun. NFL’in en iyi koşu hücumuna sahip takımı Jets bu eşleşmede rakibine karşı oldukça üstün. Tamam belki de ligin en tehlikeli koşucularından birine sahip Jaguars fakat koşu savunmasında durumları hiçte parlak değil.

Bu sezon Jaguars deplasmanda sadece bir maç kazanabildi. Son iki deplasman maçında zayıf (TEN & SEA) rakiplerinden fark yiyen Jaguars’ın bu hafta açılan handikapta kalması zor görünüyor. Jets’in maçı kazanmak adına yapması gereken tek şey #11 koşu savunmasını M.Jones-Drew üzerine salmak. D.Garrard bu maçı tek başına kazanacak bir oyuncu değil.

Jets, dengesiz rakibi karşısında rahat kazanacaktır. (NYJ -7)

Kansas City Chiefs (1-7) @ Oakland Raiders (2-6)

2Beklide haftanın en sıkıcı maçına tahmin yazmak durumunda kalıyorum. Bırakın bu tahmin yazısının okunmasını, bir division rivalry’si olmasına rağmen maçın Amerika’da seyredileceğini bile düşünmüyorum. Bu maça tahmin yazmamın sebebi Raiders’ın favori gösterilmesi. Raiders’ın aralarında yapılan ilk maçı deplasmanda kazanması ve bu maçta ev sahibi avantajı olması sanırım bu durumun sebebi. Fakat ilginç bir not; bu iki takımın arasında oynanan son 6 maçı deplasman takımı kazandı. Aralarında oynanan son 26 maçta da deplasman takımı açılan handikapa karşı 18 kere başarılı oldu.

İstatistikleri bir kenara bırakıp iki takımın oynadığıu futbolu (!) konuşacak olursak… Raiders, Browns’dan sonra ligin en kötü pas hücumu yapan takımı. Bu hafta oynaması beklenen McFadden belki ligin kötü koşu savunmalarından birine karşı başarıyı getirebilir. Fakat madalyonun öbür yüzüne bakıldığında Raiders’ın Chiefs’ten daha kötü bir koşu savunması var. Raiders’ın bu maçı nasıl kazanacağını açıkçası çok merak ediyorum.

Bana göre Chiefs son 5 hafta (Chargers maçı hariç) oldukça iyi takımlara karşı çok iyi mücadele etti. Bu hafta bu ligde yenebilecekleri takımlardan birine karşı mücadele edecekler. Zaten aralarında oynanan ilk maçı Chiefs domine etmişti. Fakat M.Cassel’İn iki interception’ı maçın Raiders leyhine sonuçlanmasını sağlamıştı. M.Cassel son haftalarda oldukça iyi oynuyor. Özellikle geçen hafta son çeyrekte C.Chambers ile yakaladığı uyumu bu maça da taşımayı başarırlarsa sahadan galip ayrılmaları hiç sürpriz olmaz.

Chiefs underdog gösterildiği bu maçı kazanacaktır. (KC +1)

Dallas Cowboys (6-2) @ Green Bay Packers (4-4)

1Packers özellikle hücum hattındaki sakatlıklardan ötürü bu sene çok çekiyor. A.Rodgers ligin en çok sacklenen QB’si. Bu haftada D. Ware karşısında işi hiç kolay olmayacak. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Packers ligin en iyi psa hücumlarından birine sahip. Rakip Cowboys averaj bir pas savunmasına sahip. Hava hücumunda Packers’ın etkili olacağını düşünüyorum.

Diğer tarafta Cowboys hava hücumunun da Packers’dan aşağı kalır yanı yok. Hatta koşu oyunu ile daha iyi dengeledikleri için çok daha etkili pas hücumları olduğunu belirtmek yanlış olmaz. A.Rodgers gibi T.Romo’da ligin en az interception atan oyun kurucularından biri. Dolayısıyla bu tabloda favori gösterilmeleri çok normal.

Benim bu maç için tercihim geçerli bir sebebim olmasa da ev sahibi underdog’dan yana olacak. Packers geçen hafta rahat kazanacağı maçı nasıl kaybetti hala anlamakta güçlük çekiyorum. Fakat içimden bir ses bu hafta Cowboys karşısında patlama yapacaklarını söylüyor. Tabi ki iki güçlü pas hücumunun skoru yükselteceğini düşünüyorum.

Packers evinde Cowboys’a kolay boyun eymeyecektir. (GB +3)
Yüksek skorlu bir mücadele bekliyorum. (DAL @ GB OVER 47,5)

New England Patriots (6-2) @ Indianapolis Colts (8-0)

Brady & Peyton ManningNFL’de haftanın maçına yorum yazmadan geçmek olmazdı. Tabi ki köşemi takip edenler çok iyi biliyor ki bir maça tahmin yazabilmem için maçın öneminden çok (bkz. KC @ OAK maçı) bahis oranları ile ilgili bir takım bulguların oluşması gerekiyor…

Colts son iki hafta oldukça zorlanarak maçlarını kazandı. Üstelik bu iki maçta da ev sahibiydi. Bu hafta da son 10 yıldaki ezeli rakipleri Patriots karşısında yine ev sahibi olarak sahaya çıkacaklar. Aynı divisionda olmamalarına rağmen son senelerde devamlı karşı karşıya gelen bu iki takımda son 5 senede belirgin bir Colts üstünlüğü göze çarpıyor. Bunun en büyük sebebi tecrübeli koç T.Dungy’nin yıllarca boyun eydiği B.Belichick’in zayıf noktasını nihayet öğrenmesiydi. Bu sene maalesef T.Dungy yok. Yeni koç J.Caldwell ile Colts bu maça namağlup çıkıyor. İlk B.Belichick eşleşmesi oldukça zorlu geçecektir. Özellikle savunma kaptanı B.Sanders’ın yine sezonu kapatan bir sakatlık geçirmesi bu maç için pek iyi bir haber değil.

Diğer tarafta son haftalarda oldukça iyi performans gösteren bir Patriots takımı var. Broncos yenilgisinden sonra iyi bir toparlanma evresi geçirdiler. Zaten B.Belichick yönetimindeki Patriots’ın peş peşe kötü sonuç alabilmesi için sahaya eksik çıkması gerekir. Nitekim geçen sezon bu iki takım karşılaştığında T.Brady sahada değildi. Yerine oynayan M.Cassel’ın vasat performansına rağmen Patriots sürekli maçın içerisindeydi. Colts’ta ise M.Harrison, A.Gonzales, Bob Sanders gibi oyuncular sahada yerini alabilmişti. Bu sezon bu üç oyuncuda Patriots’a karşı forma giyemeyecek. Tabi ki çaylak bir koçun son yılların en başarılı koçuna karşı tecrübe dezavantajı da bu maç için önemli bir etken olacak.

Uykusuz kalmaya değecek bir maç olacağına inandığım bu son yılların en güzel rekabetinde tercihimi koç mevkiindeki tecrübeden yana kullanıyor olacağım.

Pazar gecesi T.Brady son yılların hesabını soracaktır. (NE +1)

NFLTR tahmin yüzdesi

1. Hafta: D: 3 Y: 2
2. Hafta: D: 2 Y: 3
3. Hafta: D: 4 Y: 2
4. Hafta: D: 6 Y: 1
5. Hafta: D: 4 Y: 5
6. Hafta: D: 3 Y: 2
7. Hafta: D: 3 Y: 2
8. Hafta: D: 2 Y: 2
9. Hafta: D: 2 Y: 4

Toplam D: 29 Y: 23 = 55,76%