Miami Dolphins (3-4) @ New England Patriots (5-2)

1Bu sezon beni en çok mutlu eden takımlardan biri Dolphins. Geçen hafta yine underdog gösterildikleri Jets deplasmanından galibiyetle dönerek kasamın artıda kalmasını sağladılar. Bu maçta da onlara güvenmeye devam edeceğim.

Geçen hafta Jets karşısında ilk maçın aksine Dolphins savunması ve özel takımı sazı eline aldı. Dolphins DST’si 3 TD yaparak maçın kazanılmasında büyük pay sahibi oldu. Bu haftaya kadar Dolphins savuması oldukça etkili gibi gözüksede rakipleri maç başına ortalama 25.3 sayı bulmayı başardı. Bu durum da savunmanın büyük oyunlara karşı başarısız olduğunu gösteriyor. Rakip Patriots ise bu alanda ligin en iyilerinden biri. Ayrıca Patriots geçen haftayı dinlenerek geçirdi. Zaten bu koşullar Patriots’ın bu kadar yüksek bir handikapla favori gösterilmesinin sebebi. Fakat her şeye rağmen bu bir division rivalry’si… Miami, Patriots’ın en iyi zamanlarında bile rakibine sürpriz yapmayı başarmış bir takım. Özellikle geçen sene profesyonel ligde Wildcat ile tanışmamızı sağlayan maçı unutmak pek mümkün değil.

Pazar günü Boston’da hava koşullarıda güneydoğu temsilcisi Dolphins’i pek zorlayacak gibi gözükmüyor. Patriots maçın kesin favorisi olsa da Dolphins’in handikap dahilinde kalabileceğini düşünüyorum.

Yunuslar skoru yakın tutmayı başaracaktır. (MIA +10,5)

Green Bay Packers (4-3) @ Tampa Bay Buccaneers (0-7)

2Bucs bu sezonun Lions’ı olmaya en yakın takım. Maç başına ortalama 13.7 sayı ortalaması ile bu alanda ligin en zayıf takımlarından biri. Packers böyle zayıf takımlara bugüne kadar pek merhamet göstermedi. Rams’i 19, Lions’ı 26 ve Browns’ı 28 sayı farkla yenmeyi başardılar. Bu maçta da benzeri bir senaryo bekliyorum. Özellikle ezeli rakipleri Vikings’den alınan iki mağlubiyetin ardından böyle zayıf rakiplere rölanti performans gösterme şansları yok.

Bucs için söylenecek fazla bir söz yok. Sezon başındaki yeniden oluşum politikası zaten bu sezonu çoktan rafa kaldırdıklarının habercisiydi. Bu saatten sonra yapılacak en akıllıca hareket 2010 Draft’ında ilk sırada yer almaktır. Tabi Salary Cap’te oluşan boşluğu da iyi kullanmaları gerekecek.

Packers maçın açık ara favorisi. Bu maçı 10 sayı farkla kazanacak güce sahipler. Packers’ın zayıf galibiyet yüzdesine rağmen hem hücumda hem savunmada ligin ilk 10 takımı arasında yer aldığını belirtmek gerekiyor. En büyük problemleri QB A.Rodgers’ı ayakta tutmak. Bu maç ligin en az sack yapan takımlarından birine karşı bunu başaracaklarını düşünüyorum.

Packers diğer zayıf rakiplerine uyguladığı tarifeyi kullanacaktır. (GB -9,5)

Tennessee Titans (1-6) @ San Francisco 49ers (3-4)

3Geçen hafta belki de en net seçim gibi gözüken Jaguars’ı haftalık kartımın dışında tutmam kasamın eksiye düşmesini engelledi. V.Young uzun bir aradan sonra tekrar takımın başında sahaya çıktı. İstatistiksel olarak çok etkili gözükmese de kazanma arzusu takımını ateşledi ve geçen sene görmeye alıştığımız savunma kendini biraz olsun gösterdi. Koşu savunmasında rakibine 200 yarda üzeri veren Titans bu durumun skora yansımasını engelledi ve ilk maçta 37 sayı yediği rakibini 13 sayıda tutmayı başardı. Tabi maçın kazanılmasındaki en büyük pay RB C.Johnson’daydı. Fakat C.Johnson için işler bu hafta biraz farklı olacak. Zira rakip Steelers’dan sonra ligin en iyi koşu savunmasına sahip 49ers.

49ers 3-1 başladığı sezonda son üç maçını kaybederek .500 altına düştü. 49ers’In en büyük şansı ligin en zayıf division’larından birinde kimsenin farkı açamamış olması. Kendi evlerinde üç maçlık mağlubiyet serisine son vermek isteyeceklerdir. Rakip Titans koşu savunması F.Gore’un iyi bir maç çıkaracağının sinyallerini veriyor. 49ers açılan handikapı rahatlıkla kapatarak rakibini uyanmaya çalıştığı kabusa geri gönderecektir.

49ers son üç maçın acısını bu maçta çıkaracaktır. (SF -4)

Houston Texans (5-3) @ Indianapolis Colts (7-0)

4Texans’ın son üç maç gösterdiği performans bu maçta herhangi bir taraf seçimini oldukça zorlaştırıyor. Bu maçta bir taraf seçmek yerine iki güçlü pas hücumuna güvenerek üst tercihini değerlendireceğim.

Colts bana göre maçın açık ara favorisi. Fakat geçen hafta 49ers karşısında zor kazanılan maç bu maç için pek iyi sinyaller vermedi. Aksine Texans ise son üç hafta ikisi deplasmanda önemli rakiplere karşı galip gelmeyi başardı. Maalesef Texans’ın Colts karşısında fazla şansı tutmuyor. Aralarında yapılan son 10 maçın 9’unda Colts sahadan galip ayrılan takım oldu. Benzer bir istatistik Alt/Üst seçimlerinde de mevcut. Bu iki takımın aralarında oynanan son 10 maçın sadece bir alt tamamlanmış. Özellikle Texans’ın güçlü hava hücumu bu haftada bu trendin devam edeceğinin en büyük habercisi. İki takımın da iyi koşu hücumlarının olmadığını düşünürsek, bol bol duracak zaman skorun yükselmesini sağlayacaktır.

İki güçlü hücum skoru yüksek tutacaktır. (HOU @ IND OVER 48)

Pittsburgh Steelers (5-2) at Denver Broncos (6-1)

5Geçen hafta Broncos’un Ravens karşısında gösterdiği oyun benim açımdan hayal kırıklığı oldu. Ravens’ın kazanma isteğini tahmin edebilmiştim fakat Broncos’un ofansif olarak bu kadar etkisiz olacağını tahmin edemedim. Bu haftaki rakip Ravens’dan çok daha iyi bir savunmaya sahip Steelers. Üstelik bu maça da bir hafta dinlenerek çıkıyorlar. T.Polamalu’nun dönüşü ile birlikte iyi bir çıkış yakalayan Steelers Vegas’taki otoriteler tarafından bu maçın favorisi olarak gösterilmiş. Fakat dikkatle incelendiğinde durumun pek otoritelerin gördüğü gibi olmadığını söylemek gerek…

İki takımda ev aslanı. İki takımda bu sezon evinde hiç maç kaybetmedi. Broncos evinde oynadığı üç maçta da açılan handikapa karşı başarılı oldu. Aksine Steeler deplasmanda oynadığı  üç deplasman maçında da başarısız oldu. Karşılaştırıldığı zaman çok yakın geçecek bir maçmış gibi gözüküyor. Yakın geçmesi muhtemel maçta underdog ev sahibini seçmek mantıklı geliyor. Tabi böyle iki savunmanın skoru da düşük tutacağını düşünmek yanlış sayılmaz…

Pazartesi gecesi ev sahibi Underdog klasik tercihim. (DEN +3)

Ligin en az sayı yiyen iki takımı skoru düşük tutacaktır. (PIT @ DEN UNDER 39,5)

NFLTR tahmin yüzdesi

1. Hafta: D: 3 Y: 2
2. Hafta: D: 2 Y: 3
3. Hafta: D: 4 Y: 2
4. Hafta: D: 6 Y: 1
5. Hafta: D: 4 Y: 5
6. Hafta: D: 3 Y: 2
7. Hafta: D: 3 Y: 2
8. Hafta: D: 2 Y: 2

Toplam D: 27 Y: 19 = 58,69%