NCAA’da oldukça zevkli bir haftayı geride bıraktık. Benim için ise ayrıca keyifliydi. Zira desteklediğim iki takım (Notre Dame ve Texas Longhorns) da güzel maçlar çıkardılar ve farklı galibiyetlere imza attılar. Sezon sonu yaklaşırken artık mücadele iyice kızışmaya da başladı. Geçen haftanın yenilgisizleri bu haftayı da kayıpsız geçtiler. Bu haftanın öne çıkan sonuçları şöyle: Ohio State kendi evinde New Mexico’ya sayı yemeden fark attı, 45-0, Cincinnati deplasmanda Syracuse’i 28-7 yendi, Iowa kendi evinde Indiana engelini 42-24 aştı, Houston Southern Mississippi’yi güzel ve zekli mücadelede 50-43 skoruyla geçti, Boise State San Jose’yi farklı ve kolayca mağlup etti, 45-7, Florida kendi seyircisinin de desteğiyle Georgia’yı 41-17, TCU evinde UNLV’yi sayı yemeden 41-0, Penn State deplasmanda Northwestern’i 34-13, Notre Dame Washington State’i 40-14, LSU Tulane’i yine sayı yemeden 42-0, Texas deplasmanda Oklahoma State’i 41-14 ve Oregon da USC’yi 47-20 yenerek haftanın kazanan önemli takımları oldular. Alabama ise haftayı pas geçti.

Bu sonuçların ardından 01 Kasım tarihli BCS standings (#3) sıralaması şöyle oluştu:  1. Florida 2. Texas 3. Alabama 4. Iowa 5. Cincinnati 6. TCU 7. Boise State 8. Oregon 9. LSU 10. Georgia Tech.  11. Penn State 12. USC 13. Pittsburgh 14. Utah 15. Houston 16. Ohio State 17. MiamiFlorida 18. Arizona 19. Oklahoma State 20. California 21. Wisconsin 22. Notre Dame 23. Virginia Tech. 24. Oklahoma 25. South Florida.

Curtis BrownNCAA’de, Florida (8-0), Texas (8-0), Alabama (8-0), Iowa (9-0), Cincinnati (8-0), Texas Christian University (8-0) ve Boise State (8-0) 9. hafta sonunda da yenilgiyle tanışmadılar. Birkaç haftadır ilgiyle takip ettiğim bu takımların artık iyice bowl veya şampiyonluk karşılaşmaları havasına girmeye başladıklarını da söyleyebilirim.  Florida’nın kalan maçlarında iki hafta sonraki South Carolina ve takvimde 28 Kasım’da gözüken Florida State maçları dışında kağıt üstünde onları zorlayabilecek bir rakip yok gibi duruyor. Kaldı ki havaya girmiş bir Florida için bu maçlar da bana göre rahatça kazanılabilir. Texas’ın ise nispeten daha kolay bir fikstüre sahip olduğunu söyleyebiliriz. UCF, Baylor, Kansas ve Texas A&M takımlarının şu anki gidişata göre Longhorns önünde pek bir şansı yok gibi duruyor. Bu haftayı pas geçen Alabama ise haftaya kendi evinde Louisiana State University takımı LSU Tigers’ı konuk edecek.

 

Beklentiler Alabama galibiyeti yönünde olsa da LSU’nun sadece tek mağlubiyet ve 7 galibiyetle top 25 sıralamalarında 9. sırada olduğu ve bir sürpriz çıkarma potansiyelinde olduğu da unutulmamalı. Iowa ise regular seasonda kalan son üç maçında Ohio State dışında zorlu bir karşılaşma oynamayacak gibi görünüyor. Iowa iki hafta sonra BCS Standings’de 7 galibiyet ve 2 mağlubiyetle 16. sırada bulunan zorlu Ohio State deplasmanına çıkacak. Cincinnati’nin ise regular seasonda son iki maçı Illinois ve Pittsburgh rakipleri karşısında zorlu geçecekmiş gibi duruyor. TCU ise kalan dört maçında istikrarlı bir top 25 takımı olan Utah dışında bir direnişle karşılaşacakmış gibi görünmüyor. Üstelik bu karşılaşmanın da iki hafta sonra Texas’da oynanacağını ve güneylilerin futbol tutkusuyla desteklenecek TCU takımının galip gelme şansı da oldukça fazla.

Son olarak Boise State’e bakacak olursak onların da kalan 5 maçını kazanmalarının kolay olduğunu söyleyebilirim. Sadece iki hafta sonraki karşılaşmada Idaho Boise State’i zorlayabilecek kapasiteye sahipmiş gibi duruyor ama o karşılaşma da Boise City’de oynanacağından Idaho’nun kaybetme şansı daha çok gibi duruyor. Dikkatinizi çektimi bilmiyorum fakat iki hafta sonra yani 14 Kasım haftası NCAA’de oynanacak karşılaşmalar (özellikle bu saydığım takımların maçları) bowl ve şampiyonluk maçları açısından belirleyici olacaktır. Bu sebeple 14 Kasım haftasını kaçırmamanızı öneririm. Özellikle genç oyuncu arkadaşların iyice havaya girmiş bu takımları takip ederek kolej futbolu kültüründen çok şey kapabileceklerini düşünüyorum.

Bana göre bu haftanın en dikkat çeken sonucunu ise deplasmanda istikrarlı bir top 25 takımı olan Oklahoma State’i, Oklahoma’da 60000 kişi önünde 41-14 devirmeyi başaran Texas Longhors elde etti ve bu sonuçla da hem BCS Standings’de hem de AP Poll’da ikinci sıraya yükseldi ve iki takım arasında oynanan karşılaşmalarda üstüste 12. galibiyetini elde etti. Kısır bir ilk çeyrekte tek sayı Texas’ın field golü oldu. Zevkli ikinci çeyrekte ise Texas 3 td bulurken bunlardan Texas’lı cornerback Curtis Brown (#3)’ın 77 yardlık interception return touchdownını izlemek futbola bir cornerback olarak başlayan birisi için oldukça heyecan vericiydi. Bu çeyrekte Oklahoma’nın tek td’lık cevabı devre sonunda skoru 24-7’ye getirdi. Üçüncü çeyrekte kalesinde sayı görmeyen Texas, 2 td  ve bir field goal ile dördüncü çeyreğe girdi ve bu çeyrekte de Oklahoma bir td daha bularak karşılaşmanın sonucunu belirledi: 41-7. Az önce de belirttiğim gibi Texas Longhorns önemli bir deplasmandan önemli bir galibiyet aldılar ve artık gözlerini en tepeye dikmiş durumdalar, belki de Florida’dan şampiyonluğu alıp eve dönmek için… Herkese iyi haftalar ve bol futbollu günler dilerim.