N.Y. Jets (5-6) vs Buffalo Bills (4-7)

İki AFC East ekibi bu akşam kozlarını Toronto’da paylaşacak. İki takım da geçen hafta önemli galibiyetler aldılar. Özellikle Jets’in aldığı galibiyet playoff umutlarının devam etmesini sağladı. Aslında AFC Esat’te lider farkı açamadığı için halen tüm takımların playoff şansı bulunuyor. Fakat Jets önündeki 3 maçtan (@BUF, @TB, ATL) galibiyet ile ayrılırsa diğer takımların (MIA, NE) üzerindeki baskıyı oldukça artıracak. Jets bu üç takımı da yenecek güçte.

Son Panthers maçında Jets savunması ve koşu hücumu ile maçı kazanmayı bildi. Zayıf Bills karşısında da fazlasına ihtiyaçları olmayacak. 10. Ayda New York’da oynanan maçı Jets uzatmada 16-13 kaybetmişti. Bu akşam bu hesabında kapanacağını düşünüyorum.

Jets, Toronto’da galip gelen takım olacaktır. (NYJ -3)


Philadelphia Eagles (7-4) at Atlanta Falcons (6-5)

McNabbFalcons’un geçen hafta zayıf Bucs karşısında rahat bir galibiyet alacağını düşünenlerdendim. Tabi maçın hemen başında QB M.Ryan’ın sakatlanıp çıkacağını tahmin etmem imkansızdı. Bucs dengeli giden maçı nerdeyse kazanıyordu. M.Ryan yerine oynayan C.Redman koşu hücumundan yeterli desteği alamamasına rağmen hatasız bir oyun çıkardı. Bu haftaki rakip savunma Bucs’ınkinden birazcık (!) daha agresif olacak.

Eagles ise Redskins karşısında zorlansa da maçı kazanmayı bildi. Eagles’ın da rahat bir galibiyet alması bekleniyordu. Redskins son çeyreğe önde girmeyi başarsa da skora tutunamadı. Eagles’da özellikle hücum hattında Westbrook’un eksikliği fazlaca hissediliyor. L. McCoy, rakip savunmalar tarafından Westbrook kadar saygı görmüyor. Bu durum da McNabb’in istatistiklerinin aşağı inmesini sağlıyor. Bu haftaki rakip asıl QB’sinden yoksun Falcons. Eagles bu maçı kazanarak Dallas’ı takibini sürdürecektir.

Kartallar yaralı Şahinleri deplasmanda yenecektir. (PHI -5,5)

Houston Texans (5-6) at Jacksonville Jaguars (6-5)

NFL’de en sevmediğim iki takımın mücadelesine yorum yazmadan geçemedim. Texans son üç haftada ikisi Colts karşısında olmak üzere üç mağlubiyet aldı. Fakat üç maçta da hiçbir zaman oyundan kopmadılar. İlk Colts maçında son anda alınan yenilgi, Titans karşısında kaçan FG; Texans gerçekten bu son üç maçı kötü kaybetti. Bu division’da Colts şampiyonluğu garantiledi. Dolayısıyla yarış bu gruptan Wild-Card’a kalmak yönünde. Zaten AFC’de Wild-Card yarışı son haftaya kadar sürecek gibi gözüküyor. Texans’ın yarışın içinde kalması için ilk maç yenildiği rakibini yenmesi şart.

Jaguars bu maçı kazanarak Wild-Card yarışında rakiplerine karşı önemli bir avantaj yakalayabilir. Fakat Jaguars’ın oynadığı futbol ile aldığı 6 galibiyeti açıklamak oldukça zor. Futbol sanırım bu yüzden güzel bir oyun. Her takım her takımı herhangi bir gün yenebilir. Jaguars’da son 4 maçında KC, NYJ ve BUF karşısında seke seke kazandıktan sonra geçen hafta 49ers deplasmanında lastik patladı. 49ers Jaguars karşısında erken öne geçtikten sonra koşu savunması ile rakibi tek yönlü hücuma zorladı. Garrard alışılmışın pas ağırlıklı bir oyun çıkartmak durumunda kaldı. Hatasız oynamasına karşın 6 kere sack oldu ve skor üretecek büyük oyunlar gerçekleştiremedi. Bu hafta da Texans karşısında benzer bir senaryonun yaşanacağını tahmin ediyorum.

Texans ilk maçın rövanşını deplasmanda alacaktır. (HOU +1)

Minnesota Vikings (10-1) at Arizona Cardinals (7-4)

PetersonVikings, NFC’de Saints ile playoff’larda ev sahibi olma avantajını yakalamak için yarışıyor. Açıkçası bu saatten sonra özellikle oynadıkları oyun ile NFC North’u kaybedeceklerini düşünmüyorum. Vikings y/g istatistiklerinde hücumda ligin en iyi 5inci, savunmada ise en iyi 8inci takım konumunda. Vikings koşu savunmasında da Steelers’dan sonra ligin en iyi ikinci takımı. Bu istatistiklere bakıldığında Vikings’in bu maçta favori gösterilmesinin nedenini anlamak güç değil.

Cardinals’da ise sıkıntı büyük. Son hafta Titans karşısında oynamayan K.Warner’ın Vikings karşısında da oynaması zor gözüküyor. Geçen hafta Titans karşısında oldukça vasat bir görüntü çizen M.Leinart’dan böyle bir savunmaya karşı iyi performans göstermesi zor gözüküyor. T.Hightower’ın da sakatlıkla uğraştığını düşünürsek, Vikings’in rahat bir galibiyet alacağını tahmin etmek yanlış olmaz.

Vikings handikapı kapatarak kazanacaktır. (MIN -4,5)

NFLTR tahmin yüzdesi

1. Hafta: D: 3 Y: 2
2. Hafta: D: 2 Y: 3
3. Hafta: D: 4 Y: 2
4. Hafta: D: 6 Y: 1
5. Hafta: D: 4 Y: 5
6. Hafta: D: 3 Y: 2
7. Hafta: D: 3 Y: 2
8. Hafta: D: 2 Y: 2
9. Hafta: D: 2 Y: 4
10.Hafta: D: 2 Y: 3
11.Hafta: D: 12 y:3*
12.Hafta: D:3 Y:1

Toplam D: 34 Y: 27 = 56,67%

11.Hafta’da tüm maçlara analiz olmadan tahmin yapılmıştır.