Peşinen yazayım başlığın maçın kendisi ile hiç alakası yok, 3 senedir ilk defa bir Jets maçını canlı olarak gerçek bir televizyondan stream mtream uğraşmadan seyredebildim, Fox Sports’a müteşekkirim. Bir dahaki naklen yayın ihalesinde ise NFC yerine AFC’nin yayın haklarını almaları için ailece duacıyız.

Gelelim maça. Beni bu ekranlardan takip eden 70 milyona, pardon 3-4 kişiye, defalarca söylediğim iki şey var. İlki Jets’i sakın ola takımları olarak benimsememeleri gerektiği, ikincisi ise Darrelle Revis’in müthiş bir oyuncu olduğu. Revis All-pro standartlarında götürdüğü senesine aynen devam ediyor. Takım dağılmış, Sanchez çaylak gibi oynayıp interception üzerine interception yapıyormuş, savunma bütün maç iyi oynayıp son ataklarda hep maçı veriyormuş falan hepsi bu adama vız geliyor. Sene başından beri Revis’in kelimenin tam anlamıyla sahadan sildiği WR’lar; Andre Johnson, Randy Moss (2 kere), Terrelle Owens ve şimdi de Steve Smith.

Maç Revis’in kucağına düşen bir şans topu ile başladı aslında. Maça huddle yapmadan başlayan Carolina orta saha yakınlarında bir 3&9’da Steve Smith ile Jake Delhomme arasında bir yanlış anlama olunca kısa bir “curl” koşması gerektiğini tahmin ettiğim Smith “slant” koştu ve top onun arkasında kaldı. Normalde basit bir incompletion olacak olan pas, adeta içine Hagi kaçmış Steve Smith’in muhteşem bir topuk pasıyla Revis’in kollarına düştü. İlk anda, Revis dahil, kimse ne olduğunu anlamadıysa da çabuk uyanan Revis 64 yardalık bir koşu sonrasında hayatının en kolay TD’sini yaptı.

Revis’i bu kadar methetmemin sebebi ise elbette bu TD değildi. İkinci interception’ın da Revis bir WR adam adama nasıl tutulurun dersini verdi. Eğer CB oynayan arkadaşlar bu yazıyı okuyorlarsa Revis’in ikinci interception’ını bulup muhakkak seyretsinler. Revis Steve Smith’in hemen önünce “bump&run”a uygun olarak dizilmişti. Smith’in topun oyuna sokulması ile beraber 5 yarda boyunca rahatsız edip bıraktı ve adım adım yanında koşmaya devam etti. Koşarken ise sadece Smithin gözlerini izliyordu ve orada topun atıldığını anladığı anda vucüdünü döndürdü ve o anda zaten boyu kısa olan Steve Smith’in o topu yakalama şansı sıfıra indi zaten. Smith bir anda kendisini DB olarak topu yere düşürmeye çalışırken buldu ama müthiş bir perdeleme ile vücudunu top ile Smith’in arasından hiç çıkarmayan Revis günün 2. interception’ını yaptı.

Bu oyunu bu kadar uzun anlatmamın bir sebebi de maçın geri kalanında pek bir şey olmamasıydı. Jets savunması iyi oynadı ve bu sezon bir maçta daha TD yaptırmadan günü kapadılar. Sanchez sadece 1 interception yaptı. Keller çok çok iyi oynadığı maçı 3. quarter başında bitirmek üzere TD çizgisine hamle yapınca fumble yaptı ve Panterlere yeni hayat şansı tanıdı.

Bu takımdan bu sene playoffları beklemek artık en hayalperest Jets taraftarının bile yapacağı bir şey değil. Ancak Sanchez bu seneyi verimli bir şekilde geçirmeye devam eder, hatalarından öğrenirse seneye Jets AFC East’de NE’a gerçek bir rakip olabilir.