FOXBOROUGH, Mass. (AP) — Tom Brady takımın playoff yerini kaybetmemesi için takım arkadaşlarının daha fazla hazırlanmalarını istiyor. Çarşamba günü, Randy Moss and üç önemli savunma oyuncusu antremana bile çıkmadı.

Koç Bill Belichick oyuncuların New England Patriots’ın AFC Doğu’daki liderlik aralığının tek maça düşmesinden sonraki ilk antremanda yoklukları hakkında detaylı bilgi vermek istemedi. Kaynaklara göre Moss ve linebacker’lar Adalius Thomas, Gary Guyton ve Derrick Burgess sabah 8’deki takım toplantısına geç kaldıktan sonra evlerine gönderildiler.

Aşırı olmayan bir kar yağışının trafikte tıkanıklık yapmasına rağmen işe zamanında giden Brady “O koçun kararı. Ben işimi yapmak zorundayım. Yapacak çok şeyim var. Dediğim gibi benim her gün gelip elimde olan herşeyi – enerjimi ve liderliğimi – bu takıma getirmem gerekiyor, çünkü bütün o oyuncular öyle yapıyor. Bizim işimiz bu.” dedi.

Brady eşi manken Gisele Bundchen oğullarına doğum yaptıktan sonraki gün işe gitti. İsim seçmediklerini ve anne ve bebeğin iyi durumda olduklarını söyleyen yıldız oyunkurucu “Pek fazla uyku alamadım” diye sözlerine devam etti.

Takım tarafından bütün sezon sağ omuzunda sakatlık nedeniyle listede bulunan Brady de antremana çıkmadı. Antreman raporu ayrıca sağ parmağını da belirtiyordu ve Brady konu ile ilgili soruyu “Geçinip gidiyor” diyerek cevapladı.

Parmağı Pazar günü Miami Dolphins’e 22-21 yenildikleri karşılaşmanın ilk serisinde Moss’a 58 yard’lık touchdown pası atmasına engel olmadı. Patriots 7-5’e geriledi ve yedi sezondur ilk defa dört maçta üçüncü mağlubiyetlerini yaşadılar.

Belichick sakatlık yüzünden “Pek birşey değiştirmedik” dedi.

Büyük olasılıkla Moss ve diğer oyuncular antremanı kaçırdılar diye de Pazar günü kendi sahalarında Carolina Panthers (5-7) ile yapacakları karşılaşma için çok fazla değişikik yapmayacaktır. Antreman raporunda oyuncuların hepsi sakatlıkla alakasız durumlar dolayısıyla antreman kaçırmış gözüküyorlardı. Moss bu sezon Çarşamba raporlarında o nedenle bir kaç kere yer aldı.

Belichick oyuncuların yokluklarını konuşmayı reddetti ve “Takımda disiplinle ilgili olan herşey ben ve takımdaki oyuncuların arasında kalır.” diyerek noktayı koydu.