Draftta üst sıralardan seçilip hayal kırıklığı yarattıktan sonra bu sezon ikinci bir şans elde edip bunu başarıyla kullanan Alex Smith’den sonra NFL kariyeri bazı yönlerden Smith’i andıran Titans’ın oyun kurucusu Vince Young’da 2009 sezonunda önemli bir performansa imza attı.

Sezon başında Collins’in yedeği konumundaki oyun kurucu bu sezon 5.kere ilk 11’de başladığı Arizona Cardinals maçında takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Maçın bitimine üç dakikadan az bir süre kala Titans 1 yardında hücuma başlayan Vince Young ve arkadaşları 4 sayı geriden gelerek ard arda beşinci galibiyetini aldı. Vince Young, 2 dakika 37 saniyede 99 yard kat ederek Kenny Britt’e 10 yardlık bir touchdown pası atarak takımı Titans’ın Cardinals’ı 20 – 17 yenmesini sağladı.

Young aynı zamanda maç boyunca attığı 387 yard ile kariyer rekorunu kırarak kariyerindeki 34.maçında 23’üncü galibiyeti almış oldu. Böyle Collins’in ilk 11 çıktığı ilk 6 maçta yenilen Titans, Young’ın ilk 11 çıktığı 5.maçı sıralamadaki durumunu 5-6’ya getirdi.

Bu maçın Kurt Warner’ın yokluğunda ilk 11’de sahaya çıkan Cardinals QB’si Matt Leinart ile Vince Young için ayrı bir önemi daha vardı. Aynı yıl büyük beklentilerle draft edilen iki oyun kurucu üniversitede 2006 yılında BCS Ulusal Şampiyonluk maçı sonrasında ilk profesyonel kariyerlerinde ilk defa karşılaşmış oldular.  Vince Young eski rakibi Leinart’ı tekrar üzmeyi başardı.