Geçtiğimiz 10 yıla damgasını vuran New England Patriots için 2010 yılı NFL Playoff’ları büyük bir şok ile ilk maçtan sona erdi.

Maçın ilk çeyreğinin bitiminde skorboarda bakan Patriots taraftarları şok içindeydi çünkü playoff ilk tur maçındaki rakipleri Baltimore Ravens daha ilk çeyrekte 24 – 0 öne geçmişti. Maçın daha beşinci dakikasında Ravens 14 – 0 öne geçtiğinde Patriots taraftarları şuana kadar kendi sahalarında hiçbir playoff maçını kaybetmemiş olan Tom Brady ve arkadaşlarını yuhalamaya başladılar.

Baltimore Ravens’ın New England Patriots’ı 33 – 14 yenerek playoff bir üst turuna çıktığı maçtai henüz maçın başında ilk oyunda 83 yardlık bir koşu touchdown’ı yapan Ravens running back’i Ray Rice maç sonrasında “Patriots’ın devri henüz kapanmadı ama biz Ravens olarak bu galibiyet ile daima hatırlanacağız.” dedi.

Rice, Ravens’ın muhteşem galibiyetini anlatırken, “Hücum olarak biz hep maçlara hızlı başlamamız gerektiğini söyleriz dedi. Bugün hızlı başlamak isteyen oyuncu ben oldu, 5 yardlık bir koşu da olsa 83 yardlık bir koşu da olsa. Hızlı bir tempoda oynayacağımızı göstermek istedim. Rakip takımın bizi yakalaması gerektiğini göstermeliydik.” dedi.

NFL’in en iyi hücumlarından biri olan Patriots hücumu ve yılın en iyi geri dönüş yapan oyuncusu olan Tom Brady bile Ravens’ın hızına yetişemedi. Patriots’ın yıldız receiver’ı Randy Moss, Domonique Foxworth’un sıkı savunması altında kaybolurken, maç boyunca Wes Welker’ın eksikliğini hisseden Patriots’da Tom Brady maçı biri fumble olmak üzere dört top kaybı, iki touchdown pası ve sadece 154 pas yardı ile tamamladı.

Daha önce 2003 ve 2005 yıllarında favori olarak çıkmadığı iki Super Bowl maçını kazanan Patriots’dan herkes bu maçta da 24 sayı farkı kapatmasını bekledi ama o mucize bu sefer hiç gelmedi. Ravens savunmasının yıldız ismi linebacker Ray Lewis ise durumu “Öne geçtiğimiz zaman bizim defansımıza karşı toparlanıp geri gelmeniz çok zordur.” özetledi.

Takımının bu kadar erken öne geçip farkı açmasına şaşırdığını kaydeden Ravens cornerback’i Chris Carr hafta boyunca Patriots’ın maç kasetlerini izledikçe oyuncuların birbirlerine “Bu takımdan daha iyiyiz.” dediğini kaydederek galip geleceklerine inandıklarını söyledi.

Önümüzdeki Cumartesi günü Indianapolis Colts ve MVP Peyton Manning ile karşılaşacak olan Ravens eğer Colts’u da yenmeyi başarırsa iki yıl üst üste AFC şampiyonluk maçına çıkan ender wild-card takımlarından biri olacaklar.

Yazan: Haber Servisi