2007 sezonun MVP’si Tom Brady NFL’de 2009 yılında Associated Press NFL Comeback Player of the Year ödülünün sahibi oldu.

Tom Brady 50 touchdown pası atarak NFL tarihinde bir sezonda en çok touchdown pası atan oyuncu olma onuruna eriştikten bir sezon sonra, 2008 sezonunun ilk maçında dizinden sakatlanıp sezonu ilk haftadan kapatmıştı. 2009 sezonunda sahalara geri dönen Brady sezonu 4,389 yard, 27 touchdown pası ve 13 interception ile tamamlayarak en iyi geri dönüş yapan oyuncu ödülü evine getirdi.

Ödül hakkında konuşan yıldız oyun kurucu “Olaylar haftadan haftaya değişiyor. Yıldan yıla da değişebilir. Zamanınızı geçmişte ne olduğunu düşünerek harcadığınız her an, bir sonraki neler olacağını kaçırıyorsunuz demektir.” dedi.

Takımını bir sezon sonra tekrardan playofflara taşıyan Brady hakkında New England Patriots koçu Bill Belichick, “Muhteşem bir sezon geçirdi, sanırım bunu hepimiz biliyoruz. Tom takıma ve organizasyona saha içinde ve saha dışında çok şey kazandırdı: Onun hazırlanışı, liderliği, performansı, bencil olmayışı. Bunlar takımı bir üst noktaya taşıyan etmenler oldu.” dedi.

Brady Çarşamba günü yapılan oylamada 50 spor yazarının 19’unun oyunu alarak birinci oldu. Tampa Bay’in running back’i Carnell Williams ise aldığı 14 oy ile ikinci sıraya yerleşti.

Brady’siz Patriots bir önceki sezonda oyun kurucu Matt Cassel’in önderliğinde 11 galibiyet ve 5 mağlubiyet almış ancak playoffları kaçırmıştı.

Üç Super Bowl şampiyonluğu ve iki Super Bowl MVP’liği bulunan Brady bu ödülü kazanan ikinci Patriots oyuncusu oldu. Daha önce Ted Bruschi bu ödülü 2005 yılında Carolina Panthers recevier’ı Steve Smith ile paylaşmıştı.

Yazan: Haber Servisi