Indianapolis Colts’un yıldız oyun kurucusu Peyton Manning, kariyerinde dördüncü defa sezonun MVP’si seçildikten sonra çıktığı ilk maçta iki touchdown pası atarak takımını Baltimore Ravens karşısında 20 – 3’lük galibiyete taşıdı. Böylece Indianapolis Colts, AFC şampiyonluk maçında oynayama hak kazanırken, New England Patriots’ı eleyerek büyük bir sürprize imza atan Ravens, playoff macerasını sonlandırmış oldu.

Geçen hafta maçı olmayan ve ligdeki son playoff’larda wild card haftasında maç yapmadığı 3 sezon boyunca 3 mağlubiyet alan Colts’da Peyton Manning maç sonrası, “Bye geçirdiğiniz bir hafta sonrasında oynamak, kendi sahanızda ya da deplasmanda oynamak bence fark etmiyor. Bye week sonrası maç kazanılmaz diye bir mit var ve ben buna hiçbir zaman inanmadım.” dedi.

Colts en son 3 yıl önce AFC konferansı şampiyonluk maçına ev sahipliği yaptığı sezonda Super Bowl’da oynama hakkı kazanmış ve şampiyon olmuştu. O şampiyonluk Miami’de gelmişti ve önümüzdeki ay Super Bowl tekrardan Miami’de yapılacak.

Ravens cephesinde ise Patriots savunmasına karşı daha maçın başından farkı açtıktan sonra lig 18’incisi Colts defansına karşı sadece 3 sayıda kalıp yenilmenin üzüntüsü var.

Baltimore Ravens’ın oyun kurucusu Joe Flacco, geçen sezon çaylak yılını geçirirken playofflarda gayet başarılı bir performans sergilemiş, takımına 2 deplasman galibiyeti kazandırmış ancak AFC şampiyonluk maçında takımının Pittsburgh Steelers’a elenmesine engel olmamıştı. Flacco bu sezon ise playofflarda kendisinden bekleneni veremedi ve cumartesi gecesi iki interception atarak Ravens taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Mağlubiyetle ilgili olarak konuşan Ravens’ın yıldız running back’i Ray Rice, “Bugün iyi olan takım kazandı. Bunu söylemekten çekinmemeliyiz.” dedi. Maç boyunca touchdown yapamayan Ravens’ın 3 sayısı Billy Cundiff’in 25 yardlık alan golüyle geldi.

Ravens’ın head koçu John Harbaugh ise “Bu gün iyi maçı kazanacak kadar iyi oynayamadık, rakibimiz her zaman yaptıkları gibi çok iyi defans yaptı, çok iyi oynadılar.” demekle yetindi.

Colts 2007 yılında Super Bowl’u kazandıklarından beri ilk playoff galibiyetini alırken Peyton Manning ise kariyerindeki 16.playoff maçında sekizinci galibiyetini almayı başardı.

Yazan: Haber Servisi