New York Jets (9-7) @ Cincinnati Bengals (10-6)

1Wild Card haftası AFC North şampiyonu Bengals ile AFC East ikincisi Jets arasında oynanacak maçla açılacak. Jets son yıllarda OL’a yaptığı yatırımın meyvesini yemeye başladı. Normal sezonu ligin en iyi koşan takımı olarak kapatan Jets son hafta yine Bengals’ı farklı yenerek playoff’a katılma hakkı kazandı. Jets ligin en iyi koşan takımı olmasının yanı sıra ligin en iyi savunması olmayı da başardı. Zaten playoff’a katılma hakkı kazanan takımlara baktığınızda savunma istatistiklerinin ilk 10 da yer aldığını görürsünüz.

Jets’in bu maça çıkarken bazı handikapları olacak. İlki çaylak bir QB ilk NFL playoff maçına çıkacak. İkincisi bu ilk playoff maçı deplasmanda olacak. Bengals bu sezon evinde sadece iki kere yenildi. Dolayısıyla evinde oynadığı 8 maçın 6 sını kazandı. Geçen hafta oynanan maç sizi yanıltmasın. Bengals bu maça sıralamadaki pozisyonunu garantilemiş olarak çıktığından bu haftayı düşünerek oynadı. Savunmada verilen 200 üzeri yarda tabi ki düşündürücü fakat üst üste iki hafta aynı senaryonun yaşanması bana oldukça zor geliyor.

Bengals’da özellikle evinde division rakiplerine karşı kazandığı başarılar ile AFC North’un şampiyonu olmayı başardı. Bu sezon oyuncularının sağlıklı kalabilmesinin rolü bu başırda oldukça büyüktü. Bengals bundan önceki sezonlarda güçlü pas hücumu ve zayıf savunması ile dikkat çekerdi. Bu sezon bu durum biraz değişti. C.Benson’u daha çok kullanmaya başlayan Bengals hücumu daha dengeli bir tarz yakaladı. Ligin en iyi 4 savunmasından birine sahip olan Bengals bu hafta maçın favorisi olarak gösteriliyor. Benim düşüncem de kendi evlerinde uzun zamandır hasretkle bekledikleri playoff galibiyetini yakalamaya yakın taraf Bengals.

Bengals kendi evinde çaylak QB’ye karşı kazanacaktır. (CIN -2,5)

Philadelphia Eagles (11-5) at Dallas Cowboys (11-5)

2Yine geçen hafta bir provasını izleme imkanı bulduğumuz bir karşılaşma; Eagles-Cowboys. Jets-Bengals maçından farkı; geçen hafta bu iki takımda ideal 11’leri ile oynadı… çünkü bu maçı kazanacak takım sezonu NFC East şampiyonu olarak kapatacaktı. Eagles’ın oldukça tutuk başladığı maçta Cowboys erken öne geçmeyi başardı ve oyunun genelinde üstün taraf olarak gözükmeyi bildi.

Eagles bana göre çok daha iyi bir sezon geçirdi fakat kazanmaları gereken son maçta başarılı olamadılar ve WildCard maçına Dallas deplasmanında çıkmak durumunda kalıyorlar. İşleri yine hiç kolay olmayacak. Bir haftada ne kadar hatalardan ders almışlardır bilinmez fakat gerek teknik gerek oyuncu kadrosuna daha çok güvendiğim Eagles’ın bu maçı geçen haftaki gibi kolay vereceğini düşünmüyorum.

Diğer tarafta ise henüz bir playoff maçı kazanmayı başaramamış bir QB var. Geçen hafta Eagles hücumu tamamen sıfırı tüketince öne çıkan Romo iyi oynamış gibi gözüktü. Blitz dominant bir savunma anlayışı benimseyen Eagles çok fazla sahada kalmanın cezasını çekmek durumunda kaldı. Çok hakkını yememek lazım sonuçta Saints’in ardından ligin en etkili hücum takımı Cowboys.

Benim Cowboys’a güvenememe sebebim sezon baoyu hep zayıf rakiplere karşı üstün gözüküp dişli rakiplerde devamlı tökezlemeleri. Son yıllarda playoff maçlarında da bu tablo böyle devam etti. Cowboys’un bu maçı kaznacağını çok düşünmüyorum. Cowboys maçı kazansada bu bir FG farkı zor aşacaktır.

Eagles bu kez maçı kolay bırakmayacaktır. (PHI +4)