NFL Wild Card hafta sonunun son maçında Arizona Cardinals, uzatmalarda Karlos Dansby’nin 17 yardlık fumble return touchdown koşusuyla Green Bay Packers’ı 51 – 45 yenerek NFL tarihinin en çok skor üretilen karşılaşmasında dramatik bir galibiyete imza atarak bir üst turda New Orleans Saints’in rakibi oldu.

Kariyerinin ilk playoff maçında ilk attığı pas interception olan Green Bay Packers’ın oyun kurucusu ile tecrübeli oyuncu kurucu arasında NFL’de sıklıkla görülmeyen bir pas düellosu şeklinde geçen maçta gülen taraf tecrübeli oyun kurucu Warner’ın takımı Cardinals oldu.

Neil Rackers’ın maçın son anlarında 34 yardlık bir field goal’ü kaçırmasıyla uzatmalara giden karşılaşmada, uzatmaların ilk drive’ında sacklenen Rodgers, top düşerken ayağıyla topa hamle yaparak, topun Dansby’nin kucağına düşmesine sebep oldu. Maçı Cardinals’ getiren Dansby ise maçtan sonra “Adams sack’i yaptı ve top havaya doğru uçtu, ben sadece topu alıp yapmam gerekeni yaptım.” dedi.

Dansby’nin touchdown’ından sonra galibiyeti kutlamak için sahaya koşan geçen sezonun NFC şampiyonu Cardinals’ın head koçu Ken Whisenhunt ise maç ile ilgili olarak “Bu maç kesinlikle NFL tarihinde playofflarda oynanan en iyi maçlardan biri oldu.” dedi.

Arizona Cardinals’ın QB’i Kurt Warner maç boyunca denediği 33 pasın 29’unda başarılı olarak 379 yard pas, 5 touchdown pası ve sıfır interception atarak kariyerinde çıktığı 12.playoff maçında dokuzuncu galibiyetini adlı.

Packers savunması Warner’ı ve Cardinals recevierlarını durduramazken Cardinals savunması da aynı şekilde Packers hücumunu ve Aaron Rodgers’ı durduramadı. Rodgers kariyerinin ilk playoff maçını 442 yard pas, 4 touchdown pası ve bir koşu touchdown’ıyla tamamladı. Rodgers interception ile başladığı maçta takımını sırtlayarak Packers’ın 21 sayı geriden gelip maçı uzatmalara götürmesini sağladı.

Maç sonrası açıklamalar yapan Packers head koçu Mike McCarthy “Bu maç açıkca söylemek gerekire yaşadığım en acı mağlubiyetlerden biri.” dedi. “Ancak takımımla ve sahadaki mücadeleleriyle gurur duyuyorum. Unutulması zor bir maç oldu.” diye sözlerine devam etti.

Bu maç aynı zamanda Packers’ın 41 maçlık playoff tarihinde Packers’ın en çok skor ürettiği ve sayı yediği maç olarak tarihe geçti. NFL tarihinde ise bir önceki en yüksek skorlu maç 1995 yılında Philadelphia’nın, Detroit’i 58 – 37 yendiği maçtı.

Takımlar maçta topu 1024 yard ilerletirken bunun 531’i, 156’sı koşu yardı olmak üzere Arizona Cardinals’a aitti. Cardinals’ın bu performanıs NFL genelinde en iyi ikinci savunmaya sahip olan Green Bay Packers’a karşı gerçekleştirme ise ayrı bir önem taşıyordu. Bu maçta 156 koşu yardına izin veren Packers savunması NFL genelinde rakiplerine en az koşu yardı veren birinci savunma idi.

Ligin son haftasında Arizona Cardinals’ı 33 – 7 yenen ancak playofflarda 51 – 45 sahadan yenik ayrılan Packers ligde en az top kaybı yaparken bu maça bir top kaybı ile başladı ve maçı bir başka top kaybı ile sonlandırdı.

Yazan: Haber Servisi