New England Patriots’ın yıldız oyun kurucusu Tom Brady, kariyerinde ilk defa Patriots’ın kendi sahasında bir playoff maçı kaybettikten sonra basının sorularını yanıtladı.

1978 yılında beri kendi evinde hiçbir playoff maçı kaybetmeyen Patriots, Baltimore Ravens’a 33 – 14 yenilmesinden taraftarlarının büyük tepkisini çekti.

Mağlubiyetin üzüntüsünü yaşayan Brady, “Bugün oynadığımız gibi oynarsak kimseyi yenemeyiz.” dedi. Tom Brady boyunca kötü bir performans sergilemiş ve üçü interception biri fumble olmak üzere dört top kaybı yapmıştı.

Brady takımının daha ilk periyotta 24 – 0 geri düşmesinden sonra taraftarların kendi takımını yuhalaması üzerine, “Sahada böyle oynayan bir takımı ben olsam bende yuhalardım. Bu bir gerçek, iyi oynayamadık. Rakibe çok fazla kredi verdik, onlar da çok iyi oynadı.” dedi.

Sezona, bir sezonu dizinden geçirdiği diz ameliyatı yüzünden kaçırdığı bir sezon sonrası başlayan ve yine sezonun sonunu kaburgasındaki kırıkla oynayarak tamamlayan bu rağmen takımını playoffa taşımayı başarmış ve en iyi geri dönüş yapan oyuncu seçilmişti. Brady sakatlığına rağmen sezonun 16 maçına da çıkmıştı.

Sakatlığı ile konuşan Brady, “Bu konu üzerinde pek fazla durmak istemiyorum. Bir oyun kurucunun dayanıklılığını kanıtlaması için tek yapması gereken sahada olmaktır. Biz oyun kurucu olarak kimse vurmuyoruz, block yapmıyoruz, hiçbir fiziksel temas gerektiren iş yapmıyoruz. Bence sakatlıklar koca bir saçmalıktan ibaret. Oynayabildiğiniz zaman oynuyorsunuzdur. Oynayamadığınızda da oynayamıyorsunuz demektir. Ama eğer sahadaysanız insanların sizden beklediği seviyede performans göstermeniz gerekir.” dedi.

Tom Brady’nin bu sakatlıklar yüzünden Pro Bowl’da oynayıp oynayamayacağı ise henüz belirsizliğini koruyan. Patriots sağlık ekibi Pazartesi günü yaptığı açıklamada “Neler olacağını göreceğiz.” demekle yetindi.

Yazan: Haber Servisi