İki sezondur oynadığı 32 maçta sadece 9 galibiyet alarak taraftarlarını üzen Seattle Seahawks, kötü performansın sorumlusu olarak gösterilen Jim Mora’yı kovarak yerine USC Trojans’ın başarılı head koçu Pete Carroll’ı getirdi.

Kendisi için paranın sorun olmadığını ancak başarısızlığında mazereti olmadığını dile getiren, Seahawks’in sahibi, Microsoft’un kurucularından Paul Allen, Cuma günü işine son verdiği koç Jim Mora’ya sadece bir sezon dayanabildi.

Pete Carroll, Seahawks’in 34 yıllık tarihindeki sekizinci head koç olurken, Seahawks organizasyonun CEO’su Tod Leiweke Carrooll’a oranizasyonun Amerikan futboluyla ilgili olan tüm alanlarında tam yetki verdiklerini açıkladı.

Carroll daha önce 1994 yılında New York Jets’in head koçluğunu yapmış ancak bir sezon sonra işine son verilmişti. Daha sonra 1997 yılında New England Patriots’da head koçluk görevi üstlenen Carroll ilk sezonunda wild card’dan playoff’a katılmış ancak wild card maçını kaybetmiş ikinci sezonunda ise takımı playoff’u kaçırmış ve 1999 yılında görevine son verilmişti.

Öte yandan 2000 yılında 2009 yılına kadar NCAA takımı USC Trojans’ın başında başarılı bir grafik çizen Carroll, 2008 yılında Seahawks tarafından draftta birinci sıradan seçilen defensive end Lawrence Jackson’ın ve üç defa Pro Bowl olma onuruna erişmiş Seahawks yardımcı kaptanı linebacker Lofa Tatupu’nun Trojans’da koçluğunu yapmıştı.

Pete Carroll’ın Seahawks ile olan anlaşmasının beş yıllık ve yıllık 6 milyon dolar veya üzeri olması bekleniyor.

Yazan: Haber Servisi