Hafta başında dokuz yıllık running back’i LaDainian Tomlinson ile yollarını ayıran San Diego Chargers’da bir diğer running back Darren Sproles’ın da ayrılması gündemde.

Cuma basına yansıyan gelişmelere göre Chargers, hızlı running back’i Darren Sproles’a kontrat önermekten vazgeçerek oyuncunun serbest kalmasına izin vermeye hazırlanıyor. Kulüp tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmasa da Sporles’ın serbest kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

NFL tarihinin en çok yard koşan oyuncu listesinde 12,490 yard ile sekizinci sırada bulunan Tomlinson’ın ayrılmasından dört gün sonra Chargers’ın, Tomlinson’ın yedeği Sporles’ı da serbest bırakma kararı ise NFL kulislerinde beklenmeyen bir haber olarak nitelendirildi.

Eğer Chargers Sporles’ı takımda tutmak isterse ona yıllık 7.3 milyon dolara civarı bir kontrat önermek zorunda kalabilir.

Chargers, Sporles’ı daima Tomlinson’ın yanında ikinci bir tehdit olarak sahaya sürmüştü. Halen Sporles ile uzun süreli bir kontrat imzalama görüşmeleri yapabilecek olan Chargers’ın yanı sıra diğer bir çok NFL takımı Sporles’ı kadrosuna katmak için ona kontrat önerebilir.

Sproles ile ilgilenen takımların başında bu sezon Super Bowl’da New Orleans Saints karşısında hüsrana uğrayan Indianapolis Colts geliyor. Sporles ise yaptığı son açıklamalarda takımının as running back’i olmak istediğini dile getirmişti.