SAN DIEGO — San Diego Chargers Pazartesi günü LaDainian Tomlinson ile yollarını ayırarak yıldız oyuncunun NFL’in en iyi koşucularından birine dönüştüğü dokuz yıllık bir süreci sonlandırmış oldu.

Geçtiğimiz yaz 30 yaşına basan Tomlinson’ın sezonun başında sakatlanarak sezonu hepsi kariyerinin en düşük rakamları olan 223 taşımada 730 yard (taşıma başına 3.3 yard) ile kapatması sonucunda beklenen bir hamleydi.

Tomlinson Mart’ta 2 milyon dolar prim alacaktı, ki bu pas ağırlıklı oynayan takımdaki rolünün azaldığı için bırakılacağının kanıtı olarak görülüyordu.

Düşünceleri için ulaşılamayan L.T. Chargers’ın New York Jets’e karşı aldığı playoff mağlubiyetinden sonra bir kaç sezon daha oynayabileceğini düşündüğünü söylemişti.

Takım başkanı Dean Spanos Pazartesi Tomlinson ile görüşüp yıldız oyuncuya kararı bildirdi.

“Bu işin nefret ettiğim yanlarından biri, ve özellikle dost olarak gördüğüm biriyle uğraşırken daha da zor oluyor,” diye açıklama yapan Spanos “Yıldız oyuncuların içinde olduğu bir değişime gitmek hiç bir zaman kolay değil. L.T. ye tanıdığım herhangi bir oyuncu kadar veya daha fazla saygım var ve kimse bu camiaya yaptığı katkıyı benden fazla takdir edemez. Bu yüzden bu açıklamayı yapmak benim için çok zor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Tomlinson 12490 yard ile tüm zamanın koşu listesinde sekizinci sırada. Yıldız oyuncu ayrıca NFL tarihinde 138 kariyer koşu touchdown’u ile ikinci, 153 toplam touchdown ile üçüncü sırada.