Kadrosuna Donte Stallworth’u katarak receiver ünitesini güçlendiren Baltimore Ravens, Arizona Cardinals’in yıldız receiver’ı transfer etti. Ravens üç defa Pro Bowl seçilen yıldız oyuncu karşılığında Arizona Cardinals’a 2010 NFL Draftı’nda üçüncü ve dördüncü tur seçim haklarını verirken Arizona’nın beşinci tur seçim hakkını da aldı.

Geçen sezon 1,204 yard pas tutan 29 yaşındaki Boldin, son beş sezondur 1,000 yard barajının altına düşmeyerek ligin elit wide receiver’larından bri olduğunu kanıtlamıştı.

Daha önce Arizona’da kontratıyla ilgili sorunlarla gündeme gelen Boldin, Ravens ile dört yıllığına 28 milyon dolara anlaşırken bunun 10 milyon dolarını garanti altına altı. 2005 yılında 22.5 milyon dolara yeni bir sözleşme imzalayan Boldin gelecek sezon 3 milyon dolar kazanacaktı.

“Ravens şimdi biraz daha güçlendi.” diyen koç John Harbaugh, Boldin ile ilgili olarak, “Anquan bizim için muhteşem bir transfer oldu. Kişilik olarak takımımıza ve oyun tarzımıza uyan bir isim. Onun mücadelesini hayranlıkla izliyorduk. Şimdi taraftarlarımız onu bizim formamız altında izlemekten büyük keyif duyacaklar. Şimdiden takım arkadaşları Boldin’in kadromuza katılması konusunda heyecanlı.” dedi.

Geçen sezon pas oyunlarında sıkıntı yaşayan Baltimore’un bu off-season’da en büyük hedefi receiver ünitesini güçlendirmekti. Geçen sezon Ravens’da sadece Derrick Mason 1,000 yard barajını geçen receiver olurken, takımın running back’i Ray Rice 78 pas ile takımın en çok pas tutan oyuncusu olmuştu.

Takımın en önemli receiver’ları Derrick Mason ve Kelly Washington’ın serberst kaldığı off-season’da Ravens, Donte Stallworth ve Anquan Boldin eklemeleriyle iyice güçlenmiş gözüküyor.

Anquan Boldin’in Larry Fitzgerald’ın arkasında ikinci wide receiver konumunda olduğu Arizona Cardinals kariyerinde fiziksel oyunuyla ve yakaladığı zor paslarla dikkat çekerken en büyük en engeli sakatlıklar olmuştu. Geçen sezon Cardinals’in iki playoff maçını da bileğindeki ve dizindeki sakatlıklar dolayısıyla kaçıran Boldin en son 2003 sezonunu sakatlık geçirmeden tamamlamıştı.

Cardinals tarihinde tuttuğu 586 ile bu kategoride lider olan Boldin’i Baltimore Ravens genel menajeri, “Anquan zor pasları başarıyla tutabilen ve tuttuğu paslardan sonra takımına uzun yardlar kazandırabilen bir isim.” olarak nitelendirdi.

Boldin ise transferiyle ilgili olarak “Gerçekten çok heyecanlıyım. Kendi açımdan, Ravens’ın benimle ilgilenmeye başladığını duyduğum andan beri bunun gerçekleşmesini bekliyordum. Ravens en az ligdeki her takım kadar sert ve fiziksel oynuyor ve buna katkıda bulunmak istiyorum. Onların oynadığı sisteme uyum sağlayabileceğimi düşünüyorum.” dedi.

Yazan: Haber Servisi