Minnesota Vikings’in başarılı eski oyun kurucusu 33 yaşındaki Daunte Culpepper profesyonel Amerikan futbolu kariyerine artık NFL’de değil United Football Legaue (UFL)’de devam edecek.

Geçtiğimiz sezon Detroit Lions forması giyen ve beşi ilk 11’de olmak üzere sekiz maça çıkan sezonu üç touchdown ve 6 intercepiton pası ile tamamlayan Culpepper, UFL takımı Sacremento Mountain Lions ile anlaşarak Minnesota Vikings’deki eski koçu Dennis Green ile tekrar bir araya gelmiş oldu.

Tecrübeli oyun kurucu yaptığı açıklamada bir an önce tekrar sahaya çıkıp oynamak istediğini ve Sacremento Mountain Lions tarafından kendisine yapılan teklifin geri çevrilmez nitelikte bir teklif olduğunu dile getirdi.

NFL’de 11 sezon boyunca forma giyen Culpepper Minnesota Vikings, Miami Dolphins, Oakland Raiders ve Detroit Lions formaları giymiş toplamda 24,153 yard pas ve 149 touchdown pası atmıştı.

Üç defa Pro Bowl olma onuru yaşayan Culpepper, NFL kariyerine başlamadan önce New York Yankees tarafından da draft edilmiş ancak tercihini beysboldan yana değil Amerikan futbolundan yana kullanmıştı.

2004 NFL sezonunda 39 touchdown pası atan ve sezonu sadece 11 interception ile tamamlayan ayrıca Dan Marino’nun pas ve koşu ile yard kazanma kombinasyonundaki NFL rekorunu kırarak takımına toplamda 5,123 yard kazandırmıştı.

2004 yılından sonra geçirdiği sakatlıklar sonrasında bir türlü eski günlerine dönemeyen Culpepper, Vikings sonrasında gittiği takımlarda genellikle yedek oyuncu kurucu olmuş ve genç oyun kuruculara mentorlük yapmıştı.

Culpepper’ın Sacremento Mountain Lions’ın Perşembe günü başlayacak olan ve bir lisenin sahasında yapılacak olan mini kampına katılması bekleniyor.

Yazan: Haber Servisi