Bu yaz Florida Gators’ın başarılı quarterback’i Tim Tebow’u ve Cleveland Browns’ın büyük umutlarla draft ettiği ancak beklediğini alamadığı Brady Quinn’i kadrosuna katan Denver Broncos’un head koçu Josh McDaniels, yaptığı açıklamada hazırlık kampına Kyle Orton’ın as oyun kurucu olarak gireceğini belirtti.

Kyle Orton geçtiğimiz yaz Chicago Bears ile yapılan Jay Cutler takasında alınmıştı. Her ne kadar kağıt üzerinde Orton as oyun kurucu olarak gözükürse forma savaşında Brady Quinn’in de çaylak Tim Tebow’un da formayı kazanması imkansız olarak gözükmüyor.

Orton ile ilgili “Hazırlık kampına as oyun kurucu olarak giden bir oyuncumuz var ve bunu sorgulamaya gerek yok , formayı hakkediyor.” diyen McDaniels “Ancak biri gelir onun oynadığından iyi oynarsa, formayı alır.” diyerek Orton’ın yerinin garanti olmadığını dile getirdi.

Head koç olarak ilk yılını geçirecek olan McDaniels’ın bu tercihi en risksiz en garanti tercih olarak yorumlandı. Belli McDaniels ilk yılında fazla spekülasyona yer vermek istemiyor.

Arkasında taraftarların desteğini almış Tim Tebow ve patlama yapmayı bekleyen Brady Quinn bulunan Kyle Orton ise “Oynadığım tarzdan memnunum ve gerçektende hiç olmadığım kadar kendime güveniyorum.” dedi.

Orton geçtiğimiz sezon toplamda 3,802 yard pas atarak kariyer rekorunu kırmış ve sezonu 21 touchdown pasıyla tamamlamıştı.

Denver Broncos ise ilk altı maçı kazanarak başladığı sezonda playoffları göremeyerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmıştı.

Yazan: Haber Servisi