Off-season’da yaptığı transferlerle adından çokça söz ettiren Washington Redskins’de işler iyi gitmiyor. Geçtiğimiz sezon Tennessee Titans’da geçirdiği başarılı sezon sonrasında Washington Redskins ile anlaşan başarılı defensive tackle Albert Haynesworth’dan takımı parasını geri istiyor.

Takımın zorunlu kampına katılmayan ardından takım arkadaşları tarafından bencil diye adlandıran Haynesworth’un bu tutumu Redskins’in ondan 21 milyon dolara yakın miktarda parasını geri almasına neden olacak gibi gözüküyor.

Redskins’in koçu Mike Shanahan’ın takımın planlarını basına yaymak istememesi sebebiyle, Associated Press’e ismini vermeden konuşan bir kaynağın verdiği bilgiye göre Redskins, iki defa Pro-Bowl olma onuru yaşamış oyuncudan 21 milyon dolarlık primlerini almak için hukuki işlemlere başlamak üzere.

Albert Haynesworth’ün ise yüklü kontratına rağmen yeni koç Mike Shanahan’ın getirdiği yeni savunma sistemini beğenmediği için yeni sezonda Redskins forması giymeyi istemediği düşünülüyor.

Takımın en fazla saygı gören veteran oyuncusu olan linebacker London Fletcher yaptığı açıklamada, “Albert son derece bencilce bir karar verdi. Bir takım sporu yapmaya karar verdiğinizde, vereceğiniz kararlar üzerine düşünmeli ve olaya dahil olan diğer kişilerin nasıl etkileneceğinin farkında olmalısınız. Bu golf, tenis gibi her şeyin size bağlı olduğu bir spor değil.” diyerek zorunlu kampa katılmayarak takım arkadaşlarından bağımsız davranmasını eleştirmişti.

London Flecther ve diğer oyuncular daha da ileri giderek Albert Haynesworth’u takıma katıldığından beri ben merkezci bir oyuncu profili çizmekle suçladı.

Öte yandan yeni koç Mike Shanahan’ın bu yılın başlarında takımda mutsuz olan oyuncuya takımın onu serbest bırakacağını ve başka bir takıma gitmesine olanak sağlayacağını belirtmişti ve bu sayede Haynesworth 1 Nisan’da ödenecek 21 milyon dolarlık primden mahrum kalacaktı.

Bu olay gerçekleşmeyince ise Albert Haynesworth ile Redskins arasındaki problemler büyüyerek devam etmiş oldu. Shanahan ise konuyla ilgili olarak, “Çeki aldı o yüzden kampa katılmamasına şaşırdım.” dedi.

Haynesworth geçtiğimiz sezonda Redskins formasıyla 12 maça çıkmış ve sezonu 37 tackle ve 24 sack ile tamamlamıştı.

Yazan: Haber Servisi