Bu yaz yaptığı hamlelerle savunmasını NFL’in en iyi savunmalarından biri haline getiren ve hücumunu oldukça güçlendiren New York Jets, The Associated Press’in haberine göre Pro Bowl left tackle’ı D’Brickashaw Ferguson ile olan kontratını uzattı.

Haberde verilen bilgilere göre Ferguson, önümüzdeki altı yıl için 60 milyon dolar alacak. Ferguson geçtiğimiz sezon kariyerinde ilk defa Pro Bowl seçilme onuru yaşamıştı.

Geçtiğimiz sezon ligin en çok koşu yardı kat eden takımı olan Jets’de offensive line’ı organize eden Ferguson 2006 NFL Draftı’nda ilk tur dördüncü sıradan seçilmişti.

Ferguson eğer kontratını uzatmasaydı bu yıl, 37.5 milyon dolarlık çaylak kontratının beşinci yılına girecekti.
Başarılı oyuncu, cornerback Darrelle Revis, center Nick Mangold ve linebacker David Harris bu yaz yeni kontrat arayan dört önemli Jets oyuncusundan biriydi.

New York Jets’in bu yaz kadrosuna kattığı isimlerin arasında San Diego Chargers’ın efsanevi running back’i LaDainian Tomlinson, Pittsburgh Steelers’ın yıldız wide receiver’ı Santonio Holmes ve ligin en iyi cornerback’lerinden biri olan Antonio Cromartie bulunuyor.

Geçtiğimiz sezon AFC Finali’nde Indianapolis Colts’a elenen çaylak head koç Rex Ryan ve çaylak oyun kurucu Mark Sanchez önderliğindeki Jets’in bu yaz yaptığı hamleler sonrasında Super Bowl’a kadar gidebileceği konuşuluyor.

Yazan: Haber Servisi