2007 NFL Draftı’nda Oakland Raiders tarafından birinci turun ilk sırasında büyük umutlarla seçilen ancak bir türlü bekleneni veremediği için bu yaz Jason Campbell’ın takıma katılmasının ardından serbest bırakılan JaMarcus Russell tutuklandı.

Russell’ın tutuklanmasının nedeninin ise medikal bir ilaç olan ancak aynı zamanda uyuşturucu olarak da kullanılan kodein şurubu kullanması olduğu bildirildi.

Kodein şurubu Amerika’da ancak reçete ile alınabilen maddeler arasında yer alıyor. Tutuklamanın Amerikan basınında büyük yankı uyandırmasının sebebi ise genç oyun kurucunun evinde tutuklanması oldu.

Polis, yaptığı açıklamada Russell’ın tutuklanmasının iki aylık bir araştırma sonucu oluştuğunu belirtti. Yetkili basın sözcüsü Lori Myles yaptığı açıklamada tutuklamanın direk olarak JaMarcus Russell’ı hedef almadığı ancak Russell’ın adının ve adresinin karşılarına birden fazla kez çıktığını belirtti.

Öte yandan tutuklamanın ardından JaMarcus Russell’ın 2,500 dolar kefalet ödeyip serbest kaldığı belirtildi.

The Associated Press’e göre 20 Temmuz 2010 tarihinde olayla ilgili bir dava görülmesi bekleniyor.

Oakland Raiders’dan ayrıldıktan sonra halen kendisine yeni bir takım bulamayan Russell’ın kariyerinin bu olay sonrasında nasıl şekilleneceği ise büyük merak konusu.

Takımların yeni sezon için hazırlıklara başladığı şu günlerde, JaMarcus Russell ile ilgilenen takımların, yaşanan son gelişmelerden sonra LSU Tigers’ın eski yıldızını kadrolarına katmaktan çekindikleri konuşuluyor.

Yazan: Haber Servisi