57 yaşındaki Jim Caldwell, hafta başında Baltimore Ravens’ın quarterback koçluğuna getirildi. Anlaşma, Caldwell’in bu sezonki 16 maçta Indianapolis Colts’a yanlızca iki galibiyet kazandırması üzerine takımdan kovulmasından yaklaşık iki hafta sonra gerçekleşti.

Caldwell, Colts’ta head koçluk yaptığı üç sezon boyunca ise takıma 48 maçta 26 galibiyet kazandırmıştı ve takımı bir kez Super Bowl’a taşımıştı. Colts’un yıldız quarterback’i Payton Manning ile 10 sezon çalıştıktan sonra Caldwell artık Ravens’ın quarterback’i Joe Flacco’yu geliştirip ve takımın ofansif koordinatörü Cam Cameron ile Baltimore’un pas oyunlarını güçlendirmeye çalışacak.

Ravens’ın head coach’u John Harbaugh bir röportajında ”Jim ile geçirdiğimiz bir hafta sonrasında, onun takıma mükemmel bir şekilde adapte olacağını ve hücuma büyük katkılar yapacağını düşünüyoruz.” demişti ve ”Jim’in kadromuzu geliştireceğine inanıyoruz. Jim, kolej koçluğu ve profesyonel koçlukta, özellikle quarterback’lerle çalışma ve hücuma katkı sağlamada harika bir kariyere sahip.” açıklamasını yaptı.

Indianapolis’teki head koçluk görevinden önce Caldwell, 7 yıl boyunca takımın quarterback koçluğunu yapmıştı ve bu dönemde takımın yıldız quarterback’i Payton Manning, MVP ödülünü üç defa kazanmıştı. 2004 yılında ise Indianapolis, o sezon 49 touchdown pası atarak kariyer rekoru kıran Manning ile birlikte 16 maçta 12 galibiyet almıştı.

Jim Caldwell’in Indianapolis’ten kovulmasından sonra Ravens’ın savunma koçu Chuck Pagano, takımın head koçluğuna getirilmişti. Baltimore, üst üste 4 sezondur playoff’a kalan tek takım ünvanına sahip durumda. Ravens, bu sene AFC şampiyonluğu maçında New England’a elenmişti.

Yazan: And Kaan Yılmaz