New York Giants’ın, New England Patriots’ı 21-17 yenerek NFL şampiyonu olduğu Super Bowl maçının MVP’si Giants quarterback’i Eli Manning oldu. Manning, bu Super Bowl galibiyetiyle kariyerindeki ikinci NFL şampiyonluğunu kazanırken ve ikinci kez de Super Bowl MVP’si olmuş oldu.

Manning, 40 denemede 30 isabetli pas, toplam 296 yard, ve bir touchdown pası atıp maçı interception’sız tamamladı. Manning, aynı zamanda bir Super Bowl maçında ilk dokuz pasını tamamlayabilen ilk QB oldu.

Eli Manning, 2008 yılında Super Bowl XLII’de New England Patriots karşısında takımını zafere taşıyıp MVP ödülünü almıştı. 17 – 14 biten maçta Manning, maçın son dakikasında Plaxico Burress’e attığı TD pası sonucunda Tom Brady ve Patriots’ı mağlup etmeyi başarmıştı.y

31 yaşındaki oyuncu, böylece NFL tarihinde iki defa Super Bowl MVP’si olan beşinci oyuncu oldu. Eli, iki defa Super Bowl’da mağlup ettiği Tom Brady, Terry Bradshaw, Bart Starr ve Joe Montana’ya katılmış oldu.

Joe Montana, NFL tarihinde üç defa Super Bowl MVP’si olan tek oyuncu iken Eli Manning’in abisi Peyton Manning’in bir Super Bowl MVP ödülü bulunuyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz