Cincinnati Bengals, Oakland Raiders’ın eski head koçu Hue Jackson’ı takımın asistanlığına getirdi. 2004 ve 2006 yılları arasında Cincinnati’nin teknik kadrosunda görev yapmış olan Jackson, Bengals’ın secondary ve özel takımıyla ilgilenecek.

Oakland Raiders macerası bu sezon yükselen beklentiler sonrası hüsran ile sonuçlanan Jackson artık Bengals’ın deffensive back koçu Mark Carrier ve özel takım koçu Darrin Simmons ile beraber çalışacak.

Los Angeles doğumlu olan Hue Jackson, oyunculuk kariyerini Pasifik Üniversitesi’nin quarterback’i olarak geçirmişti. Koçluk kariyerine ise 1987 yılında başlayan Jackson, 2000 yılına kadar NCAA’de koçluk yapmıştı.

NCAA kariyerini,Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde ofansif koordinatörlük ve quarterback koçluğu yaparak geçiren Jackson, 2001 yılında Washington Redskins ile NFL’e adım atmıştı.

Hue Jackson yönetimindeki Raiders bu sezon 8 galibiyet ve 8 mağlubiyet alıp AFC playoff’larını kaçırmıştı. Bunun üzerine head koç Jackson, takımdan kovulmuştu.

Bengals head koçu Marvin Lewis verdiği demeçte ”Bizimle beraber olduğu dönemde Jackson’a çok güveniyordum. Jackson’ın NFL kariyeri birçok başarıyla dolu ve bu onun iyi bir koç olduğunu kanıtlıyor.” derken “Jackson’ın oyun bilgisi çok fazla, ondan yararlanacağımız için çok şanslıyız.” açıklamasını yaptı.

Oakland’daki head koçluk döneminde Jackson, Bengals’tan gönderilen quarterback Carson Palmer’ın takıma gelmesini onaylamıştı. Takımıyla arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle takımdan ayrılıp emekliye ayrılmayı düşünen Palmer, Oakland’dan gelen teklifi kabul etmiş ve böylece Raiders, sakat quarterback’i Jason Campbell’ın yerini doldurmuştu.

Fakat Carson Palmer, Raiders’da beklenen performansı sergileyememiş ve Oakland, sezonun son maçında AFC West şampiyonluğunu uzatmalarda Denver Broncos’a kaptırmıştı.

Yazan: And Kaan Yılmaz