Detroit Lions, Megatron lakabıyla anılan wide reciever Calvin Johnson’la, NFL tarihinde bir wide receiver’a ödenen en yüksek meblayı ödeyerek (tam 132 milyon dolar) sekiz yıllık kontrat imzaladı.

Lions, anlaşmayı free agency döneminin ikinci günü olan Çarşamba günü açıkladı. Calvin Johnson’un menajeri Bus Cook verdiği demeçte ”Eğer Johnson 2019 yılına kadar geçecek sekiz sezonun tamamında forma giyerse, Detroit 60 milyon doları garanti ediyor.” dedi.

Cook “Bu tip anlaşmalar her zaman görülemeyecek türden, bu da Johnson’ın en iyisi olduğunu kanıtlıyor.” açıklamasını yaptı.

Geçen sezon Arizona Cardinals, wide reciever Larry Fitzgerald’a sekiz sezon için 50 milyon doları garanti olmak üzere, tam 120 milyon ödemişti fakat Calvin Johnson, Detroit Lions ile kontratını uzatarak NFL tarihinin en pahalı wide receiver’ı oldu.

Beş yıldır NFL’de forma giyen Johnson, iki Pro Bowl maçına çıkmıştı. Yıldız oyuncu kariyerinde toplam 45 touchdown yaparak 2008’den beri wide receiver pozisyonunun en iyi istatistiklerini yakalamıştı.

Yazan: And Kaan Yılmaz