Houston Texans linebacker’ı Brian Cushing, sol diz bağ dokusundaki yırtık nedeniyle sezonu kapattı. Cushing, bu sezon daha hiç mağlubiyet yüzü görmeyen Houston’ın en etkili savunma oyuncusuydu ve takımın manevi liderlerinden birisiydi.

Cushing, Pazartesi günü oynanan ve Texans’ın New York Jets’i 23-17 mağlup ettiği karşılaşmanın ikinci yarısında Jets guard’ı Matt Slauson’ın bloğuna takıldı ve sakatlandı. Pozisyonun ardından tek başına sahanın dışına çıkan Cushing, bir daha karşılaşmaya dönemedi.

Houston head koçu Gary Kubiak, Salı günü verdiği demeçte Cushing’in ön çapraz bağlarında yırtık tespit edildiğini ve iki üç hafta içinde yıldız linebacker’ın ameliyat olması gerektiğini söyledi. Cushing, bu sezon yaptığı 38 tackle ile Houston savunma takımının bu alandaki en iyi oyuncusuydu

Kubiak verdiği bir başka röportajda ise “Cushing’in sakatlığı, bizim için çok büyük bir darbe.” derken “Cushing’in yerini genç oyuncularla doldurup yolumuza devam etmeliyiz. Hepimiz büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Ayrıca bugün, bizim için olduğu kadar Cushing için de çok zor bir gün.” açıklamasını yaptı.

Bu sezon daha hiçbir maçını kaybetmeyen Texans, pazar gecesi evinde, bu sezon oynadığı beş maçta sadece iki galibiyet alıp hayal kırıklığı yaratan Green Bay Packers ile karşılaşacak.

Yazan: And Kaan Yılmaz