Köpek dövüştürdüğü gerekçesiyle 2007 yılında suçlu bulunan ve ardından 18 ay federal hapishanede yatan Vick, Perşembe günü,ailecek yeni bir köpek aldıklarını doğruladı. Fakat Eagles’ın dört kez Pro Bowl seçilen quarterback’i geçmişte yaşanan olaylarla ilgili konuşmaktan kaçındı.

Vick, yeni bir köpek almasının üzerine verdiği demeçte “İnsanların, ailecek aldığımız bu karar karşısında verdikleri tepkiyi anlıyorum.” derken “Bir baba olarak, çocuklarımın hayvanlarla iyi ilişkiler kurmasını sağlamak benim için çok önemli. Çocuklarımın, bütün canlılara karşı iyi ve saygılı davranmasını istiyorum.Yeni köpeğimizi de ailemizin bir parçası olarak görüyoruz.” açıklamasını yaptı.

Yıldız quarterback 2009 yılında hapishaneden çıkmasının ardından, hayvanlara yapılan eziyetleri azaltmak için, “Human Society of the United States” isimli hayvan haklarını savunan sivil toplum örgütüne katılmıştı. Bu sivil toplum örgütünün çalışmaları kapsamında okullara giden ve öğrencilere köpek dövüştürmenin zararlarını anlatan Vick, bu tip çalışmalara katılmaya devam edeceğini söyledi.

Ayrıca Vick verdiği bir başka demeçte “Bu tip çalışmalar, varolan düzeni değiştirmek için bir fırsat.” dedi ve “Bu nedenle, hayvanlara yardım edebilmek için yapılan etkinliklere katılmaya devam edeceğim.” açıklamasını yaptı.

Yazan: And Kaan Yılmaz