NFL’in 4.haftasında herkes New York Jets’in San Fransisco 49ers karşısında, geçen hafta Miami Dolphins’e karşı oynanan maçta sakatlanan cornerback’i Darrelle Revis’den yoksun olarak neler yapabileceğini merak ediyordu fakat karşılaşma boyunca gözler Jets quarterback’i Mark Sanchez’in üzerindeydi.

Pazar gecesi New York MetLife Stadyumu’nda 49ers’ın Jets’i 34-0 ile deyim yerindeyse ezip geçtiği karşılaşmada, Jets quarterback’i Sanchez berbat bir performans sergiledi. Maç boyunca 13/29 pas oranıyla oynayan ve yalnızca toplam 103 yardlık pas oyunu yapabilen Sanchez, karşılaşmada hiç touchdown pası atamadı ve attığı bir pas da 49ers savunması tarafından interception edildi.

Sanchez, karşılaşmanın bazı anlarında çok kötü kararlar verdi ve uygun pozisyonda olan Jets receiver’larını göremedi. Ayrıca Jets quarterback’i maçın ilk 30 dakikasında tam üç defa sack yedi ve bunun üzerine birçok Jets taraftarı geçen sezon Denver Broncos’tan transfer edilen Tim Tebow’un oyuna girmesini bekledi.

Maçın devre arasında Fox Sports analisti Jimmy Johnson, Jets’in yedek quarterback’i Tebow’un ikinci yarıda Sanchez’in yerine oyuna gireceğini duyurdu ve Twitter da Tebow tweet’leriyle dolup taşmaya başladı. İkinci devrede de MetLife Stadyumu’ndaki taraftarların quarterback Sanchez’e yönelik ıslıkları arttı. Taraftarın büyük beklentisiyle Tebow oyuna girdi fakat o da etkisiz kaldı ve attığı tek pasta 9 yardlık bir pas oyunu yapabildi.

Maçın ardından Jets head koçu Rex Ryan quarterback pozisyonunda herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğini söyledi.

Ayrıca Ryan verdiği bir demeçte ise “Quarterback pozisyonunda herhangi bir değişiklik yapmak için henüz hazır değilim.” derken “Açıkçası quarterback pozisyonunda daha verimli oynamak zorundayız ayrıca diğer pozisyonlarda da daha iyi olmalıyız. Her şeyden önce kendi eksiklerinizle ilgilenmelisiniz ve bizim şu anda en çok ihtiyaç duyduğumuz şey bu.” açıklamasını yaptı.

Yazan: And Kaan Yılmaz