Üniversite Süper Ligi’nde Akdeniz Üniversitesi – Sakarya Üniversitesi arasında oynanan C Grubu maçıyla başlayan ikinci hafta geride kaldı. Haftanın ilk maçında ev sahibi Akdeniz Üniversitesi ahadan 38-28 galip ayrıldı. Bu gruptaki diğer maçta İTÜ, Işık Üniversitesini 46-6 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

A Grubunda oynanan her iki maçı da deplasman takımları kazandı. Bilgi Üniversitesi, Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi karşısında 28-14 galip gelirken, İzmir’de oynanan Yaşar Üniversitesi – Anadolu Üniversitesi maçı ise Eskişehir ekibinin 29-20 üstünlüğüyle sona erdi.

Son şampiyon Boğaziçi Üniversitesi ile üç Ankara takımının yer aldığı B Grubunda tek deplasman maçına bu hafta çıkan Boğaziçi, Bilkent Üniversitesi karşısında 37-6 ile galibiyete ulaştı. Grubun diğer maçında Başkent Üniversitesine konuk olan ODTÜ 14-0 ile rakibini geçti.

D Grubunda ilk hafta Gazi Üniversitesi karşısında farklı sayılabilecek bir skorla mağlup olan Kocaeli Üniversitesi kendi sahasında Hacettepe Üniversitesine sadece tek TD ile 8-0 kaybetti. Grubun diğer maçı Ankara Üniversitesi – Gazi Üniversitesi arasında Anıttepe Avni Bulduk tesislerinde oynandı. Karşılaşma 24-14 Gazi Üniversitesi üstünlüğüyle sonuçlanırken daha dikkat çekici olan konu tribünde gerçekleşen olaylar idi. Her iki takımın mezunları, Kulüpler Ligi oyuncuları gibi insanların da arasında olduğu taraftar grupları arasında yapılan sayılardan sonra gerçekleşen sözlü atışma son çeyrekte tatsız bir hal aldı.

Ankara Üniversitesi skoru 24-14’e getiren sayıyı yaptığı sırada Gazi taraftarlarının kendi tezahüratı ile karşılık veren Ankara taraftar grubundan bireysel bir küfür gelmesi ile iki grup arasında sözlü bir tartışma başladı. Her iki tarafın kulüp oyuncuları olayı yatıştırmaya çalışırken Ankaralı taraftarların olduğu tribünden Gazi tarafına atılan bir şişe ortamda daha fazla gerginliğe yol açtı. Şişeyi atan ve kim olduğu bilinmeyen kişi kaçarken her iki tribünde de yine eski ve tecrübeli oyuncuların sağduyusu ile sakinlik sağlandı. Şişenin tribünde oturan oyuncu ailelerinin sadece yarım metre yanına düşmesi, kimseye zarar gelmemesi nedeniyle sorun değilmiş gibi görünse de, zaten az seyirciyle oynanan maçlarımızı seyretmeye hatır için gelen insanların maç seyretmeye hatta çocuklarının bu spora devam etmesi konusundaki bakışlarına olumsuz etki edebilecek bir olay oldu. İlginç olan bir başka konu ise her iki takımın saha içinden tribün olaylarına müdahale etme çabası idi. Karşılaşma bir aradan sonra başlasa da oyuncuların konsantrasyon kaybı maçta sportif kalitenin son dakikalarda düşmesine sebep oldu.