TAFL Kulüpler 1.Ligi şampiyonu Boğaziçi Sultans. Bursa’da Ali Durmaz Stadyumu’nda gerçekleşen 2013 TAFL Kulüpler 1.Ligi finalinde ODTÜ Falcons’ı 39 – 23 yenen Boğaziçi Sultans üç sezon aradan sonra şampiyonluk kupasına uzandı.

Bu skorla birlikte bu sezon oynadığı 8 maçı da mağlubiyet almadan tamamlayan Sultans, final maçına hızlı başlayan ekipti. İlk yarıyı 19 – 7 önde tamamlayan Sultans, iki yarıda rakibine geri dönüş izni vermedi.

Boğaziçi Sultans tüm maçı önde götürürken üçüncü çeyrekte ODTÜ Falcons, Sultans’ın ekstra sayı denemesini blokladıktan sonra ard arda iki uzun touchdown koşusuyla skoru 25 – 23’e getirdi. Daha sonra Sultans’ın oyun kurucusu Abdülgani Atalay yaptığı iki touchdown koşusuyla maçın skorunu ilan etti.

Boğaziçi Sultans running back’i Sertan Kutval ile oyun kurucu Abdülgani Atalay maçın en etkili isimleri oldular. Sertan Kutval 201 yard ve iki touchdown ile oynarken Abdülgani, 12 pas denemesinin yedisinde isabet buldu, 96 yard koşan başarılı oyuncu, iki TD koşusu ile Sultans hücumunu sürükleyen isimlerden biri oldu.

En son 2011 sezonunda final oynayarak Gazi Warriors’a yenilen Boğaziçi Sultans böylece TAFL Kulüpler 1.Ligi’nde üçüncü şampiyonluğunu kazanmış oldu. Sultans daha önce 2005 – 2006 sezonunda Ege Dolphins’i ve 2008 – 2009 sezonunda İstanbul Cavaliers’ı yenerek şampiyon olmuştu.

Yazan: Kaan Özaydın