Çok sevgili sporumuzu Amerika’da iyi kötü icra etmeye çalışan kendini bilmezler üç haftadır saçma bir sistemle maçlarını yapmaktalar. Kendilerini daha önce bizde düzenlenen Ulusal Amerikan Futbolu Liginin çakması National Football League olarak isimlendirmeye devam ediyorlar hatta. Neyse gelelim bize.

Devlet kanalında yayınlanan ve Fazıl Hızal’ın yoğun çabalarıyla çekilen Kardeşler Takımı adlı programın sporun bilinirliğini artırdığını; yeni tanıştığım insanlardan, halen koçluğunu sürdürdüğüm TOBB ETÜ Raiders takımına katılmak için başvuruda bulunan oyuncu adaylarından vs. öğreniyor ve bu sebeple Fazıl’ı buradan esefle kınıyorum. Sanki, sporu tanıtıp eline bir şey geçecekmiş gibi uğraşmanın bir getirisi var.

Neyse sezon yaklaşırken demiştim ya Amerikan futbolu ya da korumalı futbolun ülkemizdeki resmi çatısı olan federasyonun web sayfasından son haberlerle devam edelim, dopingle mücadele için 2013 yasaklı maddeler listesi açıklanmış, 2012 yılı Kulüpler Ligi  şampiyonu Gazi Üni. S.K olmuş, bir de 1-2 Aralık 2012 tarihlerinde aday hakem kursu varmış. Bu kadar güncel bilgiyle doyduktan sonra tarayıcımın sağ üst köşesindeki çarpıya basıp bir süre dinlenmeye çekiliyorum.

Devam Edelim…

Kulüplere direk tebliğ edilen bir şeyler var mı bilemiyorum ama genel olarak Merkez Hakem Kurulu tarafından yeni kural değişiklikleri de eklenerek düzenlenen ve herkesin erişimine sunulan Korumalı Futbol Kural Kitabı dışında hiç bir yeni sezon hareketi olmadığı düşüncesindeyim. Bu durumdan şikayetçi miyim peki? Kesinlikle hayır; yıllarca Eylül’de programı açıklanıp Kasımda başlayan liglere söylendikten sonra, Eylül’de bile programı açıklanmayan, açıklansa da Kasımda başlamayan bir lig zaten en büyük hayalimdi. Bunun yanında 600 km yolu biletli otobüsle gitmek yerine deri koltuklu VIP minibüslerle gitmek, mevki makam sahibi görünmek, yurt dışına hem vizesiz hem para harcamadan gitmek gibi hayalleri gerçekleşen insanların da olduğunu bilmek ayrı bir huzur veriyor bana.

Bir TOBB ETÜ Raiders Sezon Değerlendirmesi Vardı N’oldu?

Diyenleri duyar gibi oldum. Eee ben unuttum onu. Ama ana hatlarıyla güzel, keyifli bir sezondu. Özellikle beş dakikada iki TD geriye düştüğümüz, ikinci yarısında hücumda etkili olup 30 – 24 öne geçtiğimiz ve sonunda 30 – 32 kaybettiğimiz Kocatepe Üni. Victory Walkers  maçı ile ilgili hala maçı seyredenlerden “Son zamanlarda seyrettiğim en iyi maçtı” sözünü duyabilmek güzel. Tabi maç öncesi Afyon’dan gelen kardeşlerimizin otelden (ç)aldıkları çarşaf ve sprey boya ile Pamukkale Horozları için hazırladığı pankart ile birlikte poz veren iki takımın, tamamı çekişmeli, ikinci yarısı başa baş geçen, önde olan takımın son beş dakikada iki kez değiştiği bir karşılaşmadan sonra sahadan yine kavgasız, gürültüsüz birlikte ayrılabilmesi de sportif kalitenin yanında önemli bir noktaydı benim için.

Onu Bırak Antalya Nasıldı?

Güzeldi, hava bana göre aşırı sıcak halihazırda orada yaşayanlara göre önceki haftaya göre serindi. Evet, bir de kafasında kask omzunda plastik bir şeyler bulunan çocuklar vardı. Tamam itiraf ediyorum Antalya’ya gidiş amacım Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesinde düzenlenen Heroes Summer Clinic idi. Yeni oyuncu adayı olarak kabul edilmediğimden koç olarak katılmak durumunda kaldım kliniğe. Zaten yeni oyuncu adayları için düzenlenecek kısmı yetersiz katılım dolayısıyla iptal edildi. (Beni kabul etmezseniz böyle olur işte!!!) İlk kez bu tarz bir organizasyon düzenlemeye çalışan Yasir Akbaş, koçların katılımı konusunda yaşadığı bazı talihsizler sonucu oyuncu katılımının da azalması nedeniyle üzülse de katılan oyuncular için verimli işler yapıldı klinikte.

Erkin Palaz ve Muzaffer Akay, offense ve skill positions üzerine çalışırken ben de temel fundamental, bir parça defans ve line (özellikle Defensive Line Stunts kısmı için Alişan’a da teşekkürler) konusunda bildiğim 3-5 şeyi paylaşmaya çalıştım. Adını çoğumuzun bilip kendisinden bihaber olduğumuz “Heads Up” videosunu izleyip boyun ve kafa travmaları konusunda bilgi alma şansı da oldu klinik katılımcılarının. Yasir’in ilk seferde edindiği tecrübe ve eldeki imkanlarla önümüzdeki yıllarda oldukça başarılı organizasyonlar yapabilme şansı olduğunu düşünüyorum. Bir de alem çıkıntısı televizyon programı Kardeşler Takımı kamerası da görüntü almak için oradaydı. Çekiyorlar işte, dertleri amerikan futbolunu iyi bir şeymiş gibi göstermek.

Bu Yazıda Ne Demek İstedin?

Kuşlar, çiçekler, böcekler, çayır, çimen… Piknik falan yapacaksanız, en azından Ankara için artık son şanslarınız, havalar soğumaya başladı. Sinemalarda neler var bilmiyorum ama başarılı film mevsimi geliyor, bir göz atmakta fayda var. Akşamları dışarı çıkacaksanız çok ince şeyler giymeyin, gündüz çıkıp akşam dönecekseniz yanınıza mont falan alın. Antrenmanlarınızı aksatmayın. Maç mı???? Kendi aranızda ayarlar oynarsınız işte…