Sevgili okurlar, sezonun ilk yarısını devirdiğimizde camianın ilk birkaç haftadaki izlenimlerin bazıları tersine döndü bile. Bunlardan biri de sezona 1-2 başladığından çöküşe geçtiği zannedilen Green Bay Packers. Sezonun belki en kolay maçına çıkan Green Bay, özellikle hücumda rakibi Minnesota Vikings karşısında hiç zorlanmadı ve maçı 44-31’lük skorun aksine gayet kolay kazandı. Maçın açılış kickoff’unda Cordarrelle Patterson ile return touchdown’u bulan Vikings için maç bundan sonra hep kötü gitti. Aslında istatistik kullanarak bir konuyu göstermek tehlikekidir ama bu maçta Green Bay hücumunun etkinliğini görmek için kullanılabilir.

Öncelikle ve en önemlisi, Green Bay her hücumdan sayı ile döndü. Yani punt yapmadılar, top kaybı yapmadılar ve dört hakkı da başarısız kullanmadılar. Vikings defansı hep başı önde ayrıldı sahadan. Green Bay 18 adet 3. haktan 12’sinde ilk hakkı kazandı. Dördüncü haklarda ise bu oran ikide iki idi. Aaron Rodgers, Cobb, Jones, Finley gibi pas oyununun nemli halkalarından yoksun çıksa da, her zaman yaptığı gibi eldeki malzemeye güzel bir yemek çıkardı. Jordy Nelson’a attığı iki touchdown pasında da topu hangi iğne deliğinden geçirdiğini görmek için tekrar tekrar izlemek zorunda kaldım.

Artık alıştığımız pas oyununun yanısıra, Eddie Lacy ve James Starks toplamda 151 yard koşup birer kere endzone’u buldular. Rodgers’da birkaç kritik koşuda 31 yard aldı. Bu takım bu koşu oyununu sürdürebilirse, sakatların da dönnmesiyle playoff’larda iş yapabilir.

Hücumda senenin en büyük sürprizi ise bence Eddie Lacy ve koşu oyunu değil, daha sezonu açamadan kapatan sol tackle Bryan Bulaga’nın yerine geçen dördüncü tur çaylağı David Bakhtiari. Türkiye’de Davut Bahtiyar olarak da bilinen bu arkadaş, draft’ın ilk iki sırasında seçilen ağabeylerinden daha iyi oyun çıkarıyor ve potansiyeli çok yüksek. Vikings maçında, genelde sack olmayı pek seven oyun kurucusunu şahane koruyan Bakhtiari, karşısındaki All-Pro defensive end Jared Allen’a ne sack yaptırdı, ne de bir tanecik tackle.

Savunmada ise aslında daha iyi iş çıkarılabilirdi. Ligdeki durumu ortada olan rakibe bu kadar sayı bile verilmeyebilirdi aslında, ama sonuçta öne geçilen bir maçı rahat bitirdiler. Adrian Peterson geçen haftaki Freeman eziyetinden sonra kendisinden beklenen bir maç çıkardı. Pas oyununda da Christian Ponder kendinden beklenen vasat performansı sergiledi. Savunmada Green Bay Clay Matthews ve Nick Perry’nin dönüşünü heyecanla bekliyor ama sanki her yedek beş yıllık deneyimli oyuncu gibi oynadı.
Savunmanın sene ortası sürpriz çaylağı ise kuşkusuz cornerback Micah Hyde. İnanılmaz bir şekilde düşük bir turda alınan Hyde, açık alan tackle’ları ve hızıyla iş yapıyor. Vikings karşısında da punt return’den bir touchdown buldu. Genç yaşına rağmen oturmuş Tramon Williams, Sam Shields ve Morgan Burnett’in yanına daha da genç oyuncular Davon House, MD Jennings, Casey Hayward da eklenince daha bir kaç sene bu takımın pas savunması rakiplerini zorlayacaktır.

Kısaca özetlemek gerekirse, Green Bay kolay bir karşılaşmadan hasarsız çıktı ve division rakibi karşısında deplasmanda galibiyeti aldı. Bundan sonra Cutler’sız Chicago ile Pazartesi akşamı oynanacak ve bu maçın Megatron’suz Detroit maçı gibi geçmesini bekliyorum. Sezonun geri kalanı da kolay geçecek gibi görünüyor. Tek korkulacak konu, Finley’nin sakatlığının boyutu ve artık sakatlıklardan dolayı bazı mevkilerin sıfıra yaklaşma tehlikesi.

Vikings için ise söylenecek bir şey yok. NFL’e her nesilde bir kere gelecek yetenekte bir koşucunun kariyerini harcamak üzereler. Takımda gerçekten bir-iki delik yamansa büyük işkler yapacak yetenek var, ama bir türlü olmuyor. Freeman deneyinin nasıl gelişeceğini hep beraber izleyeceğiz. O zamana kadar siz de denize düşüp Josh Freeman’a sarılmayın ve futbol zevkiniz azalmasın.