Liglerde ilk devre geride kaldı. Bu yazımda alengirli, anlaşılmaz, alaycı tavır içermeyen bir moda girip okurların kalbini kazanmayı hedefliyorum. Başlangıcı en üst düzey ligimiz sayılabilecek olan Kulüpler 1.Ligi ile yapalım.  İlk üç maçını da kazanan ODTÜ SK ve Koç Üni. SK; ligin zirvesindeler (Koç için biri hükmen) Ligin iki galibiyetli tek takımı son şampiyon Olimpik Akademi SK olurken İTÜ SK, İstek Vakfı SK, Hacettepe Üni. SK ve Yeşiltepe SK ise birer galibiyette, Yeşiltepe’nin tek galibiyeti hükmen. İlk ikinin oynayacağı final için iddialı görünen ekipler Koç Üni. SK, ODTÜ SK ve Olimpik Akademi SK gibi görünüyor.

Lige son şampiyonu yenerek başlayan ve sonraki iki maçını bir TD altında farklarla kaybeden İstek Vakfı SK ligde iddialı olabilme konusunda ilk ikideki rakiplerine yenilmesinin dezavantajını yaşayabilir.  Son sırayı lige katılamayan (yanılmıyorsam spor kulübü tüm branşlar için kapatma kararı alıp sadece yaz okulları vs. ile sporcu yetiştirmeye yönelik bir kulüp haline geldi.) Ankara Üni. SK alacağından kendisiyle eşit galibiyetteki iki rakibine yenilmiş olan Yeşiltepe SK için kalan üç maç çok kritik. Yeşiltepe SK’nın (Daha önce Gazi Üni. SK)  bugüne kadar ligde beş kez final oynayıp, iki kez de şampiyon olduğunu hatırlatmakta yarar var.

Kulüpler 2.Ligi’ne baktığımızda A grubunda Üniversite SK, B Grubunda ise Anadolu Üni. SK yaptığı her iki maçı da kazandı. A grubunda Bostanlı SK tek maçını kazanırken, Mustang SK oynadığı tek maçı, Üniversiteliler SK her iki maçını da kaybetti.  B grubunda Sakarya Üni. SK iki maçta, Kocaeli GSK oynadığı tek maçta birer galibiyet aldılar. Grubun iki yeni ekibi Çanakkale GSK (1 Maç) ve Uludağ Timsahlar SK (2 maç) henüz galibiyetle tanışmadılar. Bu iki ekip ligin 3. haftasında karşılaşacaklar. Oyuncularının bir kısmı üniversite liginde ikinci yılını geçirmekte olan Uludağ Timsahlar az da olsa tecrübe farkı ile önde gibi görünüyor. A grubu için Üniversite SK, B grubu için ise Anadolu Üni. SK favoriler olarak görünürken,  yükselme müsabakalarında oynayacakları rakipler için henüz karşılıklı maçları pek oynanmadığından yorum yapamıyorum. Bu ligin bir finalinin ısrarla olmaması da beni açıkçası üzüyor. Hem maddi hem süre açılarından ekstra bir maçın daha yapılabilir olduğunu düşünüyorum.

Üniversite ligleriyle ilgili skor vs. paylaşmıyorum. İçinde bulunduğum veya izlediğim maçlar ve sonrası ile ilgili belirtmek istediğim birşeyler var sadece.

Amerikan futbolu sert oyundur ama rakibin facemask!inden tutup boynunu kırmaya çalışmak, sizi bloklayıp yere düşüren oyuncunun dizine kafa atmak, yerde yatan adamın üstüne atlamak, tackle yaptığınız oyuncunun testislerini sıkmak, arkadan veya yandan rakibinizin göremeyeceği şekilde bel altı blok yapmak ya da rakibe veya hakemlere küfür etmek Amerikan futbolu sertliği değildir.

Eski takımının montunu giyip saha dışından hakemlere küfür etmenin takıma destek olmadığı da apaçık ortadadır.

Hepinize mutlu yıllar dilerim…