8 Haziran Pazar günü Maltepe Hasan Polat Stadı’nda oynanan TAFL Kulüpler 1.Ligi Finali’nde Koç Rams’i 30 – 23 yenen Boğaziçi Sultans 2013 – 2014 sezonu şampiyonu oldu. Son anları büyük bir heyecana sahne olan maçı damgasını vuran Boğaziçi Sultans’ın geri dönüşü oldu.
Maça hızlı başlayan Sultans, ilk çeyreğin hemen başında #37 Can Kos’un touchdown koşusuyla skoru 7 – 0’a getirdi. Ancak hemen ardından Sultans’ı top kayıplarına zorlayan Rams defansının da etkisiyle ardı ardına sayılar bulan Koç Rams, rakibiyle farkı açtı ve bir ara 23 – 7 öne geçti.
İlk yarı Boğaziçi Sultans’ın alan golü ile 23 – 10 biterken, ikinci yarıda sahada adeta farklı Sultans ekibi vardı. Savunma, Koç Rams’e iki çeyrek boyunca sayı bulma imkanı vermezken, maçın bitimine iki buçuk dakika kala QB Abdulgani Atalay’ın touchdown koşusuyla skoru 23 – 22’ye getirdi ancak ekstra sayı denemesinde başarısız oldu.
Ardında onside kick deneyen Sultans, bundan başarısız oldu ancak Rams’in yediği ceza sonrası tekrarlanan onside kick’te topu kazandı. Rakibinin 36.yardından hücuma başlayan Sultans, Can Kos’un touchdown koşusu ve Abdulgani Atalay’ın ekstra sayısı ile skoru 30 – 23’e getirdi. Koç Rams son drive’ında sayı bulamayınca maç bu skorla sonlanmış oldu.
Boğaziçi Sultans, böylece üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaşırken, TAFL’deki toplamda dördüncü şampiyonluğunu kazandı. Bu sezon Kulüpler 1.Ligi’ne yükselen ve sezonu namaglup bitiren Koç Rams ise iki sezondur ilk yenilgisini final maçında almış oldu.

 

Yazan: Kaan Özaydın