Pazar günü Anadolu Hisarı Marmara BESYO Stadı’nda oynanan TAFL Kulüpler 1. Ligi finalinde Koç Rams’i 10 – 7’lik skorla mağlup eden Boğaziçi Sultans, 2014 – 2015 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.
Üst üste üçüncü şampiyonluğunu elde eden Boğaziçi Sultans, TAFL tarihindeki toplamdaki beşinci şampiyonluk kupasını kaldırmış oldu. Geçtiğimiz sezon da finalde Koç Rams’i yenerek şampiyon olan Sultans, son olarak 2011 sezonu finalinde Gazi Warriors’a yenilmişti.
2011 – 2012 sonrası üç yıl üst üste final oynama başarısı gösteren Boğaziçi Sultans, bu finallerde bir defa sırasıyla bir defa ODTÜ Falcons ve iki defa Koç Rams’i mağlup etmeyi başardı.
Savunmaların oyunu domine ettiği müsabakanın ilk yarısı Koç Rams’in 7 – 3’lük üstünlüğü ile sona ererken, Koç Rams’in touchdown’ı 62 yardlık koşu ile Jeff Ward’dan gelirken, Boğaziçi Sultans’ın tek sayısı Şafak Yiğitoğlu’nun alan glü ile geldi.
Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde sayı olmazken, finalin son anları büyük bir heyecana sahne oldu. Maçın bitimine üç dakika kala Şafak Yiğitoğlu’nun touchdown’ı offensive pass interference ile iptal edilirken, ardından gelen Koç Rams, fumble’ı ile birlikte topu kazanan Sultans, bitime kısa bir süre kala yaptığı touchdown ile birlikte 10 – 7’lik skoru tayin etti.
Boğaziçi Sultans’ın wide receiver’ı Yiğit Can Parlak yakaladığı 11 yardlık touchdown pası ile takımına şampiyonluğu getirirken, bitime beş saniye kala Koç Rams quarterback’i Burak Şenyuva’nın pasını yakalayan Sultans savunması maça noktayı koydu.
NFLTR olarak, Boğaziçi Sultans’ı üst üste kazandıkları üçüncü şampiyonluk kupası ve iki sezondur namağlup olarak finale çıkan Koç Rams’i de gösterdikleri başarı sebebiyle tebrik ediyoruz.
Yazan: Kaan Özaydın