Dallas Cowboys’un yeni transfelerinden, defensive end Greg Hardy’nin 10 maçlık men cezası dört maça indirildi. NFL, Hardy’nin 10 maçlık cezasını Nisan ayında, Dallas ile bir yıllık anlaşma imzaladıktan bir ay sonra açıklamıştı.

Hardy aile içi şiddet nedeniyle aldığı cezayı temyize götürmüştü ve hakem Harold Henderson ise davayı tekrar inceledi ve cezanın azaltılması kararını verdi. Henderson konu ile ilgili “Tüm kayıtlı kanıt ve talepleri değerlendirdikten sonra NFL başkan Roger Goodell’ın verdiği kararın doğru olduğunu yani Hardy’nin aile içi şiddet uygulayarak NFL’in kurallarını ihlal ettiği sonucuna vardım.” şeklinde konuştu fakat Henderson, Goodell’ın verdiği cezayı büyük ölçüde azaltarak dört maça düşürdü.

Hardy, Carolina Panthers’da oynadığı 2014 sezonunda maçların çoğunu kaçırmıştı çünkü o sırada da North Carolina mahkemelerinde devam eden bir davası vardı. Hardy, o sezon Roger Goodell’in kararıyla 15 maç ceza almış fakat yine de maaşı ödenmişti.

NFL’in en iyi defensive end’lerinden biri olarak gösterilen Hardy, şimdi 2015 sezonunun beşinci haftasında oynanacak olan Dallas Cowboys – New England Patriots maçıyla sahalara geri dönecek.

 

Yazan: Nazlı Hilal Kaya