Indianapolis Colts ve yıldız wide receiver T.Y. Hilton, bu hafta kontratlarını uzattıklarını takımın web sitesinden duyurdu. Bu uzayan yeni kontratın beş yıllık ve 65 milyon dolarlık olduğunu ve bu paranını 39 milyonluk kısmının garanti olduğu belirtildi.
Konuyla ilgili olarak Colts genel menajeri Ryan Grigson şunları söyledi; ”Bu, Colts takımı, T.Y. Hilton ve ailesi için büyük bir gün. Biz onunu takımın bir parçası olmaya devam edecek olmasından son derece mutluyuz. Onun  her gün gösterdiği müthiş performans büyük oyuncu ve gerçek bir Colt olmak adına çok iyi bir örnek.”
Colts için Hilton bu yazın en öncelikli olayıydı. Böylece taraflar Pazar günü Philadelphia’ya karşı oynanacak olan hazırlık maçı öncesi anlaşmayı bağlamış oldu.
Hayalet lakabıyla anılan ve son derece hızlı bir oyuncu olan bu adamın her snap’te sayı bulma şansı var. Sahadaki varlığı defansın açılmasına ve hücumda quarterback Andrew Luck’ın daha çok seçenek bulmasına olanak sağlıyor.
2012 yılında üçüncü turdan seçilen Hilton, ilk Pro Bowl sezonunda 82 pas yakalama, 1,345 yard ve yedi touchdown gerçekleştirdi. 25 yaşındaki süratli oyuncu ayrıca arka arkaya iki sezonda 1,000 yard rakamına ulaştı.
Yazan: Kadir Kerem Yılmaz