NFL’de hazırlık maçlarının ilk haftası tüm hızıyla devam ederken, taraftarlarda yeni transferleri, büyük umutlarla draft edilen genç yıldızları ilk defa izleme fırsatı buluyor. Bu oyuncuların kimisi ilk performanslarında hayal kırıklığı yaratırken kimisi de Ameer Abdullah gibi herkesi kendisine hayran bırakıyor.
Detroit Lions’ın Reggie Bush’un yerine aldığı çaylak running back’i Amer Abdullah, takımının New York Jets’i 23 – 3 yendiği karşılaşmada sadece izleyenleri değil rakip takım koçunu da kendisine hayran bıraktı.
New York Jets’in yeni head koçu Todd Bowles, yaptığı açıklamada, “Kolejde yaptıklarının aynısını yaptı. Bir kedi kadar hızlı. Neredeyse Barry Sanders kadar hızlı. Onun Barry olduğunu söylemiyorum ama o, iyi bir running back.” dedi.
Abdullah, Jets maçında yedi defa topla buşup, takımına 67 yard kazandırmıştı. Genç oyuncunun imza attığı 45 yardlık koşu ise izlemeye değerdi.

Son günlerde herkes Ameer Abdullah’ın potansiyelini konuşurken daha bir resmi maça çıkmadan Detroit Lions ve NFL tarihinin en önemli running back’lerinden olan Barry Sanders’a benzetilmek büyük bir onur olsa gerek.
Lions taraftarları ise bu konuda çok havaya girmiş değil. Şayet Detroit’liler daha önce bu durumun bir benzerini yaşamıştı. 2010 NFL Draftı’nın ilk turunda seçtikleri Jahvid Best de çaylak yılında Barry Sanders’a benzetilmiş ancak genç oyuncu 22 maç sonra geçirdiği beyin sarsıntıları sebebiyle emekli olmak zorunda kalmıştı.
Ameer Abdullah’ın Barry Sanders olup olamayacağı bilinmez ancak ikinci turdan draft edilen, 1993 doğumlu genç yıldızın kariyerini takip etmek herkese büyük zevk verecek…

 

Yazan: Kaan Özaydın