Seattle Seahawks, uzun süredir gündemde olan Russell Wilson’ın kontrat sorununu sonunda çözdü. Seattle ekibi, genç quarterback’e dört yıllığına 87.6 milyon dolarlık bir sözleşmeye imza attırdı.
Sadece üç yıldır NFL’de olan ancak bu üç yılda iki defa takımını Super Bowl’a taşıyan ve bir defa kupayı kaldıran Wilson yeni kontratına göre 31 milyon dolar imza parası alacak.
Wilson’ın 87.6 milyon dolarlık kontratının 61.53 milyon dolarlık kısmının garanti para olduğu açıklanırken, bu kontrat 26 yaşındaki oyuncuyu NFL’in en çok kazanan quarterback’leri arasına sokmuş durumda.
Russell Wilson’ın kontratı takımının hazırlık kampının başlamasına bir gün kala açıklanırken, Wilson’ın yıllık maaşı 21.9 milyon dolar açıklandı. Bu rakam, başarılı oyuncuyu Green Bay Packers’ın QB’si Aaron Rodgers’tan sonra ligin en çok kazanan ikinci QB’si yaptı. Rodgers’ın yıllık maaşı ise 22 milyon dolar değerinde.
Şuanda NFL’de Aaron Rodgers ve Russell Wilson’ın kontratlarını geçmesi muhtemel tek isim ise Indianapolis Colts’un oyun kurucusu Andrew Luck. Ancak Luck’ın yeni sözleşmesi için bir sezon daha beklemesi gerekiyor.
2012 NFL Draftı’nın üçüncü turundan seçilen Russell Wilson bir önceki kontratına göre 2015 sezonunda 700 bin dolar kazanacaktı.

 

Yazan: Kaan Özaydın