Off-season’da Philadelphia Eagles ile sözleşme imzaladıktan sonra tekrardan medyanın bir numaralı gündem maddesi haline gelen yıldız quarterback Tim Tebow, takımdan kesildi.

İki yıl aradan sonra NFL’e geri dönmeye çalışan NCAA tarihinin en önemli oyuncularından biri olan Tim Tebow, görünüşe göre, Eagles ile birlikte geçirdiği zaman boyunca head koç Chip Kelly’i yeterince etkileyemedi.

Kelly, “Onu serbest bırakmadan önce, kendisiyle konuştum, sadece daha fazla süre alması gerekiyor. Gerçek maçlara çıkması gerekiyor çünkü kendi başına çok çalıştı ancak olay maç yapmakta ve bir sonraki adımı atmakta.” diye konuştu.
Chip Kelly, Tebow’u takımın üçüncü quarterback’i olacak düzeyde görmediğini söylerken, Tim Tebow, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kelly ve Eagles’a kendisine verdikleri fırsat için teşekkür etmedi.
Tim Tebow, hazırlık maçları boyunca Matt Barkley ile takımın üçüncü quarterback’i olmak için yarışmıştı. Dört hazırlık maçı sonrası sürpriz bir şekilde hem Barkley hem de Tebow takımdan gönderildi.İki ismin ortak özelliği NCAA kariyerleri boyunca büyük birer yıldız olmaları.
Hazırlık maçlarında iyi performanslar sergileyen ve kendisini NFL quarterback’i olarak geliştirdiğini gösteren Tebow’un NFL’de kendisine yeni bir fırsat bulup bulamayacağını hep beraber göreceğiz.

 

Yazan: Kaan Özaydın