Kansas City Chiefs’te korkulan haber resmileşti ve yıldız running back Jamaal Charles’ın sezonu kapattığı açıklandı. Chicago Bears karşılaşmasında sakatlanan Charles’ın sağ diz çapraz bağlarının yırtıldığı açıklandı.

Yıldız oyuncu daha önce 2011 sezonunda sol dizinden aynı sakatlığı geçirmiş ve 14 maç kaçırmak zorunda kalmıştı. Charles, son yıllardaki performanslarıyla NFL’in en iyi running back’lerinden biri olarak görülüyordu.
Beş haftada takımına toplamda 541 yard kazandıran Jamaal Charles, top taşıma başına yakaladığı 5.5 yardlık ortalama ile halen NFL tarihinin en iyi istatistiğine sahip durumda.
Sezonu 1-4 gibi büyük bir hayal kırıklığı ile giriş yapan Kansas City Chiefs şimdi hem sezonunu kurtarmaya çalışacak hem de Knile Davis ve Charcandrick West ile Jamaal Charles’tan doğan boşluğu doldurmaya çalışacak.
Normalde birçok yıldız running back’in kariyerini bitiren diz sakatlarından birini yaşayan ve önümüzdeki sezon 30 yaşına girecek olan Jamaal Charles’ın ise nasıl geri bir şekilde geri döneceğini, bekleyip göreceğiz…

 

Yazan: Kaan Özaydın