Bir yard çizgisinde Le’Veon Bell snap’i aldı bekledi, bekledi, bekledi ve maç bitmek üzereyken endzone’a giden David Decastro’nun yarattığı boşluğu kullandı ve Steelers’ın çok ihtiyacı olan galibiyeti almasını sağladı.
San Diego Chargers deplasmanında maçın bitimine beş saniye kalmıştı ve Steelers üç sayı gerideydi. Bell topu aldı ve skor 24-20 oldu.
Steelers koçu Mike Tomlin’in bunun olacağından hiç şüphesi yoktu. Potansiyel bir iki galibiyet ve üç mağlubiyet durumuyla yatağa gitmek zorunda kalabilirlerdi.
Tomlin, maç sonrası ”Topu hareket ettirmeliydik. Düşmanca bir ortamda bu deplasmanda sadece kazanmak için oynamalıydık ve momentumu kendi tarafımıza çevirip sonuna kadar böyle gitmeliydik.” diye konuştu.
Steelers sorunlar yaşarken yedek quarterback Michael Vick 2006’daki performansını hatırlatırcasına ortaya çıktı. Vick, “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Eskisi gibi iyi olmadığımı biliyorum ama nasıl başladığınız değil nasıl bitirdiğiniz önemlidir.” açıklamasında bulundu.
Steelers maç sonunda topu yıldız running back’i Bell’e vererek doğru anda doğru kararı verdi. Karşılaşmanın kahramanı Bell, “Ben maçı orada bitirmek istedim ve bunu yaptığım için çok mutluyum.” demekle yetindi.
Yazan: Kadir Kerem Yılmaz