Üniversitelerde hem tatil hemde maçlar devam ediyor. 10 gün önce belirttiğimiz tatildeki oyuncular sendromu da izlediğim maçlarda ne yazık ki devam ediyor. Zaten sezon ilerledikçe azalan kadro sayıları tatil dönemi maçları nedeniyle 25 rakamını zorlar hale geldi birçok takımda.

Gruplarda ilk ikinin çıktığını hatırlatarak son maçlar öncesi 1bir aylık aranın olduğunu belirtelim. Aynı puandaki takımlarda öncelikle deplasman galibiyetine bakılıyor eşitlik varsa toplam deplasman galibiyeti devreye giriyor, sonrasında averaja bakılıyor. Böylece bir anda evinde çok maçı olan iyi takımlar için durum avantajdan dezavantaja dönüşebilir.

A Grubu

İlk üç karşılaşmada sayı yemeyen lider Dokuz Eylül çıktığı Ege karşısında da sayı yemeden yoluna devam ediyor. Dokuz Eylül böylece grup liderliğini garantiledi. Grubun en önemli maçında Çanakkale, Atılım’ı ilk iki drive’da bulduğu sayılarla 13-6 geçmeyi başardı. Grup ikinciliğini direk etkileyen karşılaşmada önemli oyuncuları sakatlanan Çanakkale skoru koruyarak şansını devam ettirdi. Kocaeli ise evinde Okan Üniversitesi karşısında 28-0’lık bir skor elde etti. Son hafta Çanakkale’nin evsahibi olacağı karşılaşmada Kocaeli ile grup ikinciliği ve üst tura yükselme mücadelesi oldukça zorlu geçeğe benziyor. İki takımda oldukça oyuncu kaybetti sene başına göre. Bence ibre ev sahibi avantajıyla çok az Çanakkale tarafında. Bir de Kocaeli prolige katıldığı için yıpranmış olacaktır Çanakkale’ye göre.

B Grubu

Grubun lideri ve favorisi Yıldız Üniversitesi sezonun yeni ekibi Muğla karşısında 38-0 ile galibiyete ulaştı. Uludağ ise Işık Üniversitesi’ni 26-14 ile deplasmanda geçerek grubun dengelerini değiştirdi bir nevi. TOBB ETÜ Raiders, Namık Kemal Üniversitesi’ni 20-0’luk skorla mağlup etmeyi başardı. Geçen yazımda belirttiğim gibi son hafta oynanacak TOBB – Işık karşılaşmasında TOBB kazanırsa diğer bileti almaya hak kazanacak. Eğer Işık kazanırsa Uludağ’da Muğla karşısında galip gelirse averajlar devreye girecek. Favori kesinlikle yok herşeye açık bir hafta olacak.

C Grubu

Grupta Gediz Üniversitesi’nin kendi evinde Türk Hava Kurumu’na 32-6 kaybetmesi sonrası liderlik karşılaşmasına dönüşen maçta Bilkent, Ankara Üniversitesi’ni 12-6 mağlup etti. Diğer maçta ise İstanbul Üniversitesi, Bolu’yu 20-6 ile geçti. Grupta işler karışık görünüyor. Bir nedeni de Abant İzzet Baysal Üniversitesi – Gediz maçının oynanmamış olmasından kaynaklanıyor. Gediz’in kazanacağını düşünerek yola çıkarsak Bilkent – Gediz karşılaşması belirleyici olacak gibi görünüyor. Bilkent kazanırsa grup lideri olarak yoluna devem edecek, ikincilik ise averaja kalır hatta üçlü averaj bile söz konusu. Gediz kazanırsa işin varacağı yer dörtlü averaj bile olabilir. İşin içinden nasıl çıkılır inanın bilemiyorum.

Bu hafta canlı izlediğim Türk Hava Kurumu Anka’larına dair bir kaç şey söylemek istiyorum. 2013’te kurulmuş olan bir takım için gerçekten çok beğendim. Zaten aldıkları skorlar nedeniyle merak ederek gittiğimiz karşılaşmada açıkçası olumlu yönde şaşırttılar bizi. Hem oynadıkları oyun anlamında hemde takım disiplini ve centilmenlikleri konusunda emeği geçen herkese tebrikler. Maç sonu konuşma fırsatı bulduğumuz koçlarına selamlar olsun. Gerçekten Amerikan futboluna emek veren takımlar görmek sevindirici.

D Grubu

Yoğun yağış altında oynana karşılaşmada Uluslararası Antalya Üniversitesi ev sahibi olduğu karşılaşmada Dumlupınar’ı 14-12 mağlup etmeyi başardı. Özyeğin ise tam gaz yoluna devam ediyor. 2014 te kurulan bir takım için doğru yolda oldukları görülüyor. Türk Hava Kurumu gibi bir diğer ettiğim takım açıkçası. Bu hafta Dumlupınar Üniversitesi karşısında 13-12 galip gelerek ikinci galibiyetlerini elde ettiler. Bu arada maçı izleyenler arasında Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’inde yerini aldı. Bu haftayı bay geçen Mersin’in grubu lider bitirmesi yüksek ihtimal. İkincilik Özyeğin’in gibi görünüyor. Antalya’nın çıkabilmesi için deplasmanda Mersin’i yenmesi Özyeğin’in de Dumlupınar Üniversitesi’ne kaybetmesi gerekiyor…