Geçtiğimiz sezonu Baltimore Ravens’ta geçiren 34 yaşındaki tecrübeli quarterback Matt Schaub, NFL’de serbest oyuncu transfer sezonun açıldığı ilk gün Atlanta Falcons ile anlaştı.

2004 NFL Draftı’nın üçüncü turundan Atlanta Falcons tarafından draft edilen Matt Schaub, uzun NFL kariyerine Atlanta Falcons forması altında başlamıştı. O dönemler Michael Vick’in yedekliğini yapan Schaub, 2006 sezonunda Houston Texans’ın yolunu tutmuş ve bu takımda yedi sezon boyunca as oyun kuruculuk yapmıştı. Aynı Schaub, şimdi yıllar sonra Falcons’ta Matt Ryan’ın yedekliğini yapacak.

2014 sezonunda Oakland Raiders’ta Derek Carr’ın, 2015 sezonunda Baltimore Ravens’ta Joe Flacco’nun yedekliğini yapan Schaub’un NFL’deki ilk 11 günleri sona ermiş gibi gözüküyor ancak veteran oyuncu, tecrübesiyle daha uzun yıllar bir takımda yedeklik yapabilecek kalibrede.

Matt Schaub, Houston Texans’ta ilk 11 çıktığı ve ligin en çok kazanan quarterback’lerinden olduğu dönemde şuanda Atlanta Falcons’ın hücum koçu olan Kyle Shanahan ile beraber çalışmıştı.

12 yıllık NFL kariyerinde iki defa Pro Bowl’a seçilen Matt Schaub’un, toplam 24,851 yard pas, 133 touchdown pası, dört touchdown koşusu ve 90 interception bulunuyor.