NFL Başkanı Roger Goodell’in Amerikan futbolu ile beyin foksiyonlarını bozma eğilimi olan CTE hastalığı arasında bağ olduğunu kabul ettikten bir hafta sonra Kansas City Chiefs’in başarılı safety’si Husain Abdullah, beyin sarsıntısı endişeleri nedeniyle 30 yaşında Amerikan futbolunu bıraktığını açıkladı.

Husain Abdullah, 2014 NFL Sezonu’nda takımının New England Patriots’ı yendiği maçta yaptığı touchdown sevinci esnasında secdeye yatmış ancak endzone’da kaydığı için ceza almıştı. Müslüman olan Abdullah’ın aldığı bu ceza o zaman ülkemiz basınında geniş yankılar bulmuştu. Konun detaylarını buradan okuyabilirsiniz.

Abdullah, emekliliğine ilişkin yaptığı açıklamada, “Başta kişisel sağlığım olmak üzere kararımı etkileyen birçok faktör var. Geçen sezon geçirdiğim beşinci beyin sarsıntısından sonra beş maç kaçırırken düşünecek çok zamanım oldu. Emekli olurken amacım, aileme, topluluğuma, ülkeme ve dünyaya faydalı olmak” dedi.

Amerikan futbolu kariyeri boyunca kendisine destek olanlara teşekkür eden Abdullah, 2013 yılında serbest oyuncu olarak Kansas City Chiefs’e katılmıştı. Başarılı oyuncu daha önce kendisini draft edilmemiş çaylak oyuncu olarak kadrosuna katan Minnesota Vikings forması giyiyordu. Abdullah, 2012 sezonunda Hacca gitmek kariyerine bir yıllık ara vermişti.

Husain Abdullah böylece, bu sezon sonunda kariyerinin zirvesinde emeklili olan Calvin Johnson ve Marshawn Lynch gibi oyunculara katılmış oldu. Her ne kadar Calvin Johnson ve Marshawn Lynch emeklilik kararlarında sağlık konularına değinmeseler de 2015 yılında San Francisco 49ers linebacker’ı Chris Borland, henüz 24 yaşındayken kafa travması çekinceleriyle NFL’e veda etmişti.

Chris Borland, o dönemde Amerikan futbolu oynamayı “doğası gereği tehlikeli” olarak değerlendirmişti.