2010 NFL Draftı’nın bir numarası Sam Bradford, geçtiğimiz sezon St. Louis Rams ile Philadelphia Eagles’ın yaptığı takas sonrası büyük beklentilerle Philly’nin yolunu tutmuştu. İşlerin kötü gitmesi halinde Bradford’ın biten dev kontratı, Eagles’a büyük bir salary cap avantajı sağlayacaktı.

Sam Bradford’ın Philadelphia Eagles’taki ilk yılı dev bir hayal kırıklığı olurken, 29 yaşındaki oyuncunun vasat performansı Philadelphia Eagles’ın ona yeni bir sözleşme vermesine engel olmadı. Bradford aldığı kontrat ile yine dört ayak üstüne düştü…

Eagles’ın Sam Bradford’a verdiği kontratın iki yıllığına 36 milyon dolar olduğu ve bunun 26 milyon dolarının garanti olduğu açıklandı.

Sam Bradford geçtiğimiz sezon 14 maçta forma giymiş ve bu maçların tümünde ilk 11’de başlayıp, takımını yedi galibiyet ve yedi mağlubiyet derecesine taşımıştı. Bradford, bu maçlarda 3,725 yard pas, 19 touchdown pası ve 14 interception atmıştı. Oklahoma Sooners çıkışlı oyun kurucu, St. Louis Rams forması giydiği bir önceki sezonun tamamında, sakatlığı sebebiyle hiç forma giymemişti.

2011 yılındaki NFL Lokavtı öncesindeki son draft’ta NFL’e giren Sam Bradford, NFL ile oyuncular arasındaki toplu iş sözleşmesi değişmeden önce, NFL tarihinin en büyük çaylak kontratına imza atmıştı ve o kontrat anca bu sene sona erdi.

78 milyon dolarlık çaylak kontratının ardından Eagles ile imzaladığı iki yıllık kontrat bittiğinde Bradford, dokuz sezonda toplam 114 milyon dolar kazanmış olacak. Üzücü olan ise Bradford’ın bu sezonlarda hiçbir playoff maçında oynanamış olması ve sadece 25 galibiyet alabilmiş olması. Bu 25 galibiyetin yanında 37 mağlubiyet ve bir beraberlik bulunuyor.

Görünen o ki NCAA kariyerinde ortaya koydukları ve halen NFL’de –çoğu zaman sakatlıklardan ötürü– sahaya yansıtamadığı potansiyeli, Bradford’ın torunlarının dahi milyoner olmasına yetti…