Chip Kelly’nin kovulmasının ardından Philadelphia Eagles’ta eski idari yetkilerini geri alan başkan yardımcısı Howie Roseman, işe Chip Kelly’nin takıma transfer ettiği yıldız oyuncuları göndererek başladı.

Geçtiğimiz yıl takıma büyük umutlarla transfer edilen iki yıldız savunma oyuncusu Byron Maxwell ve Kiko Alonso’yu takas ile Miami Dolphins’e gönderdi. Eagles’ın iki yıldız oyuncu karşılığında Miami Dolphins’ten draft hakları aldığı ancak bu draft haklarının kaçıncı turlar olduğu açıklanmadı.

Chip Kelly’nin Oregon’dan eski öğrencisi olan Kiko Alonso, üç sezon önce NFL’e girdiğinde yılın savunma çaylağı seçilmiş arından bir sonraki sezonu sakatlığı dolayısıyla kaçırmıştı. Geçtiğimiz off-season’da ise Eagles, Kiko Alonso’yu almak için ligin en iyi running back’lerinden biri olan LeSean McCoy’u Buffalo Bills’ göndermişti.

Byron Maxwell ise Seattle Seahawks’ta gösterdiği başarılı performansların ardından yıllık 13 milyon dolarlık dev kontratıyla Eagles’a transfer olmuştu. Maxwell her ne kadar sahada büyük bir hayal kırıklığı yaratmasa da Eagles formasıyla geçirdiği tek sezonda kontratının karşılığını veremedi.

Eagles’ın hem Kiko Alonso hem de Byron Maxwell’den bu kadar çabuk vazgeçmesi çoğu kişiyi şaşırtsa da bu hamleler takımın Chip Kelly’nin enkazından kurtulmayı ne kadar istediğini gösterir cinsten. Özetle, geçtiğimiz yıl yaptığı dev transferlerle adından oldukça söz ettiren Eagles için bu yıl da farklı geçemeyecek gibi.